Із салатом завжди свято: страви з користю і для фігури, і для здоров’я

13.02.2019
Із салатом завжди свято: страви з користю і для фігури, і для здоров’я

Салат Інни Сотніченко.

І справді, без салату жодне свято — не свято.
 
 
Але скажу більше: без салату і в звичайні, будні дні також не обходиться.
 
 
Тому чим більше ми знаємо рецептів салату, тим простіше складати своє меню — і святкове, і щоденне.
 
 
До того ж салат — страва корисна, особливо перед весною, коли організм особливо потребує вітамінів. 
 
Інна Сотніченко з Хмельницького пропонує якраз такий салат — «Весняний». От він ніби простий, продукти в ньому — звичні для нас, але створює враження весни через свою різнобарвність, розмаїття овочів та зелені. 
 
«Не так давно відкрила для себе селеру, виявляється, це дуже й дуже смачно, — каже Інна Сотніченко. — Сьогодні пропоную корисний, вітамінний та смачний салат. Чудова страва для тих, хто бореться із зайвими кілограмами. Складається винятково з овочів і готується надзвичайно швидко. Так само швидко зникає зі столу».
 
Нам потрібно: капуста червона пекінська — 0,5 капустини, капуста біла пекінська — 0,5 капустини, морквина, корінь селери на грамiв 200, цибулина, 3 зубчики часнику, баночка зеленого горошку, кріп, петрушка, оливкова олія, лимонний сік, сіль, перець за смаком.
 
Капусту нашинкувати. Моркву та селеру натерти на крупній тертушці, цибулю нарізати півкільцями. Зелень подрібнити.
 
Усі складники змішати, додати горошок, вдушити часник. Посолити салат та поперчити за смаком, заправити олією та лимонним соком.
 
Замість пекінської можна взяти звичайну білокачанну капусту, а заправити можна сметанкою або йогуртом. Також можна використати стебло селери, а не лише корінь. Смачно з додаванням яблука. Експериментуйте! 
 
Грецький салат. Це навіть не салат, а поєднання смачних інгредієнтів у певній гармонії. Така собі салатова гармонія.
 
Для неї потрібно: цибулина, по два свіжі огірки та помідори, солодкий перець, 200 г сиру фета, столова ложка маслин, 3 столові ложки оливкової олії, кілька листочків салату і сік лимона, сіль та перець за смаком.
 
Цибулю і перець ріжемо соломкою. Помідори і сир — кубиками, огірки — півкільцями.
 
Для заправки: в оливкову олію додаємо лимонний сік, сіль і перець. Все розмішуємо, вливаємо заправку. 
 
Викладаємо на таріль листя салату, далі — власне салат і посипаємо все кубиками фети і маслинами. 
 
Готуйте красиво!