Зупиніть мене, будь ласка! З’їла уже чотири штуки і не можу зупинитися», — пише про ці булочки хмельничанка Інна Сотніченко, і я її розумію.
Це неймовірно смачна випічка — ароматна, пухка, приваблива. Булочки — ніби квіти!
«Сіннабон» — це всесвітньо відомий бренд булочок із корицею. Класичний «Сіннабон» — це теплий рол, тісто якого наповнене смаком і ароматом кориці, та залитий вершково-сирною помадкою.
Я вам пропоную спробувати сіннабон зі смородиновим джемом та корицею.
Це щось безмежно ніжне, ароматне і повітряне», — додає господиня, перед тим як поділитися рецептом.
А рецепт такий. Тісто: 450 г борошна (+/- 30-50 г залежно від борошна), 2 чайні ложки (8 г) сухих дріжджів (можна і свіжі, співвідношення 1:3, тобто 1 г сухих = 3 г свіжих), 50 г цукру, дрібка солі, яйце, 210 мл молока, 80 г вершкового масла.
Начинка: 2 столові ложки кориці, 100 г цукру, смородиновий джем (я проварила 5 хвилин заморожену смородину з цукром).
Глазур: 100 г вершкового сиру, 30 г вершкового масла, 70 мл вершків від 30%, 70 г цукрової пудри, ванільний цукор.
Усі сухі інгредієнти перемішати вінчиком. Розтопити вершкове масло і змішати з яйцем і молоком (молоко має бути тепленьке).
Замісіть однорідне тісто, не забивайте борошном, тісто має бути легке і м’яке, але, щоб не липло до рук, підсипайте борошно потроху. У мене пішло 450 г, але у вас може бути трохи менше чи більше.
Поставити в тепле місце. Тісто має збільшитись у 2-3 рази.
Розкачуємо тісто після вистоювання в пласт товщиною 2-3 мм. Розподіляємо по поверхні джем, посипаємо цукром і корицею.
Загортаємо в рулет, нарізаємо і викладаємо на деко на відстані мінімум 5 см один від одного. Знову ставимо тісто підійти. Випікаємо при 180°C до готовності (25-30 хвилин).
Для глазурі всі інгредієнти змішуємо, збиваємо міксером (спочатку суміш стане рідкою, але за кілька хвилин збивання гарно загусне) і щедро намащуємо на гарячі (щойно з пічки) сіннабони просто в декові! Я зверху на помадку мазнула ще джемом.
Джем можна використати на ваш смак, не обов’язково смородиновий. Якщо берете смородиновий — враховуйте те, наскільки він солодкий.
Можливо, доведеться зробити солодшою помадку, щоб не вийшло занадто кисло. Джем чи варення не має бути занадто рідким, і не кладіть його багато, щоб не витікало.
Це дуже смачно, булочка не нудно солодка, з легкою кислинкою смородини, тісто повітряне і м’якесеньке. З порції вийшло 22 булочки.
Смачного чаювання!