Ветеран «Шахтаря» та збірної України близький до переходу в російський «Зеніт»

22.01.2019
Ветеран «Шахтаря» та збірної України близький до переходу в російський «Зеніт»

У «Зеніті» захисникові «Шахтаря» Ярославу Ракицькому (праворуч) пропонують близько 2,5 мільйона доларів річної зарплатні.

Залишивши в нинішньому сезоні відкритим вікно в Європу, і «Шахтар», і «Динамо» вирішили активно попрацювати над кадровими проблемами під час зимової перерви.
 
 
Потенційно хороша можливість поборотися за перемогу в Лізі Європи змусила динамівців проявити наполегливість у перемовинах iз голланським клубом «Віллем ІІ» для того, аби отримати у своє розпорядження забивного іспанського форварда Франа Соля, котрий стане в стані «біло-синіх» одним iз найвисокооплачуванiших гравців. 
 
 
У свою чергу, «гірники» опинилися за крок від трансфера з, умовно кажучи, далекими наслідками. І дарма, що після нього в ігровому плані донецький колектив аж нічого не здобуде.
 
Натомість, думається, про перехід ветерана «Шахтаря» та збірної України Ярослава Ракицького до російського «Зеніта» (в разі, звісно, коли він станеться) говоритимуть довго й багато.
 
В умовах нестихаючого конфлікту між Україною та Росією подібним трансфером Ракицький автоматично накликає на себе шквал критики. 
 
Загалом, Ярослава не раз ловили на тому, що він не надто гаряче ставиться до виступів за збірну України, аж занадто часто в нього траплялися рецидиви старих травм у момент, коли наставник «синьо-жовтих» оголошував навчально-тренувальні збори напередодні офіційних матчів.
 
Тепер же, коли він може стати гравцем російського клубу, кликати до збірної його взагалі перестануть.
 
Показовою в цьому плані можна вважати історію з Євгеном Селезньовим, котрого після переходу до кубанського «Краснодара» миттю перестали викликати до національної збірної України.
 
Після цього факту Селезньов, який, нагадаємо, нещодавно став гравцем іспанської «Малаги», назвав кубанську сторінку своєї кар’єри помилкою.
 
Утім Селезньов і Ракицький — це по-своєму унікальні вітчизняні футболісти, відтак і їхня футбольна біографія матиме особливе написання.
 
Отже, в «Зеніті» вже немає Луческу, під керівництвом котрого Ракицький перетворився на цінного захисника з хистом «плеймейкера», проте там працює в ролі помічника головного тренера колишній капітан «гірників» Анатолій Тимощук.
 
Тож перехід і адаптація Ярослава в новому клубі мають пройти для нього гладко й без проблем. Хоча, без сумніву, супроводжуватиметься усе це потужною критикою. Щоправда, свого останнього слова в цій історії Ракицький ще не сказав.
 
До слова, Фран Соль уже офіційно став гравцем київського «Динамо». Підписавши з клубом п’ятирічний контракт, іспанець одразу заявив, що його переповнює щастя.
 
Керівництво ж «біло-синіх» очікує, що Соль без розкачки почне активно забивати голи за новий клуб. У першому матчі динамівців на тренувальному зборі в Марбельї — проти німецького «Бохума» їхній новобранець участі не брав, проте це не завадило підопічним Олександра Хацкевича зусиллями Циганкова та Русина здобути переконливу перемогу — 3:0.