Крижаний дощ та снігопади зупинили рух у п’яти регіонах України

09.01.2019
Третій день тривають снігопади у західних, північних i центральних регіонах України, а на Рівненщині та Львівщині пройшов крижаний дощ при температурі п’ять градусів нижче нуля.
 
Проїзд для великовагових маршрутних транспортних засобів та легкових автомобілів обмежений у Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.
 
На дорогах Запорізької області у перший день тижня утворився сніговий покрив 15-20 см, а пориви вітру сягали 25 метрів за секунду. 
 
Через рясні снігопади ускладнено рух у напрямках на Кропивницький, Кривий Ріг, Житомир та Київ.
 
Міжміський рух транспорту в Україні паралізували не лише опади, а й жахливий стан дороги. 
 
Люди, які потрапили у полон стихії під час подорожей країною, активно викладають у соціальних мережах відео буксування маршрутних таксі й великих пасажирських автобусів у  ямах та калюжах. Легкові автівки доводиться брати на буксир.
 
За одну лише добу підрозділи ДУ ДСНС 39 разів виїжджали на траси міжнародного руху з метою надання допомоги водіям i пасажирам, які потрапили у ДТП різного ступеню важкості.
 
Рятувальники звільнили 81 одиницю техніки, зокрема й карету швидкої допомоги, а також два маршрутнi таксі, 16 вантажівок. Врятували від холоду та голоду 185 людей.
 
Особливо погану славу мають усі дороги в околицях Кропивницького та Кривого Рогу, а також такі траси, як М-15 Одеса-Рені з 84 до 306 км  в Одеській області; Н-30 Токмак—Бердянськ від початку маршруту  до села Азовське; автодорога М-14 Одеса—Мелітополь—Новоазовськ від кордону з Миколаївською областю до Херсонщини. 

ПРОГНОЗ

У найближчі дні по всій Україні — ожеледь. Переважає морозна погода до 11 градусів нижче нуля вночі та близько 7-9 градусів зi знаком мінус удень. Хоча синоптики ближче до дня зустрічі  старого Нового року обіцяють незначне потепління.  
 
Експерти Укргідрометеоцентру прогнозують, що морози та рясні снігопади будуть триматися як у січні, так і в лютому. А справжнє потепління прийде лише ближче до початку квітня.