На Тернопільщині до Дня Святого Миколая започаткували благодійну естафету для чотирилапих

19.12.2018
Яких тільки благодійних акцій не приурочували вже на Тернопільщині до щедрого і доброго свята — Дня Святого Миколая, але досі вони були орієнтовані на людей, дітей та дорослих.
 
І ось нещодавно тернополянка Тетяна Басалига дуже правильно вирішила, що істинні доброта, благодійність та милосердя не повинні обмежуватися жодними умовностями. Відтак започаткувала у Facebook благодійну естафету #SantaPaws #Миколай_для_чотирилапих #Подаруй_свято .
 
«Я люблю котів і собак, — написала Тетяна на своїй сторінці у соцмережі. — Бездомних також. Вони не винні у своєму соціальному статусі.
 
На роботу влаштуватися вони не можуть. Переїхати в іншу країну також. І навіть милостиню попросити у них не вийде. Хоча часто потребують її найбільше.
 
Особливо зараз, узимку, коли на термометрі мінус, за вікном гуляє завірюха, а їхні лапи мокрі й холодні. Тому розпочинаю благодійну естафету #SantaPaws, або #Миколай_для_чотирилапих, мета якої — нагодувати бездомних котів і собак у час новорічних свят».
 
Умови започаткованої естафети прості: нагодувати хоча б одну безпритульну тварину, зробити й опублікувати в соцмережі фото чи коротеньке відео з нею і передати естафету далі, «тегнувши» трьох своїх фейсбучних друзів.
 
Інший варіант — перерахувати кошти на притулок для тварин, надавши підтвердження цьому, і так само «затегати» друзів чи знайомих, які люблять тварин.
 
Естафету Тетяни Басалиги підхопили. А з численних коментарів під її дописом також стало зрозуміло, що багато тернополян допомагають хвостатим безпритульним постійно, не чекаючи свят і не потребуючи публічності.