Путін вбачає у Тимошенко цинічну популістку, готову укласти з ним угоду — The Economist

18.12.2018
«Президента РФ Владіміра Путіна найбільше влаштовує Тимошенко. Він уже мав справу з нею раніше і вбачає у ній однодумця — цинічну популістку, готову укладати угоди», — такий висновок міститься в спецвипуску журналу The Economist під назвою «Світ у 2019 році», повідомляє сайт «zik.ua».
 
 
У статті «Драма без кінця», опублікованій як в англомовному оригіналі спецпроекту, так і в україномовній його редакції, виданій «Українським тижнем», автор статті Аркадій Островський зазначає, що Росія намагатиметься вплинути на результат виборчих перегонів, які й без того будуть непростими.
 
«Ускладнює справу, що у виборах візьмуть участь не лише українці», — пише він. На думку авторитетного журналіста британського видання, Путін ставить на Тимошенко.
 
Раніше про те, що Юлія Тимошенко є найзручнішою кандидатурою для російської влади на виборах Президента України, заявив керівник програми «Внутрішня політика» Московського центру Карнегі Андрій Колєсніков.
 
Саме бажанням допомогти їй отримати додаткові голоси виборців він пояснив включення Тимошенко Росією до санкційного списку.
 
«Чому Тимошенко потрапила в цей список. Вона — жінка в цілому різнобічна, цілком здатна домовлятися, і вона це показувала в ході переговорів із Путіним неодноразово. Може бути, це для того, щоб допомогти їй показати українському народу, що це якоюсь мірою антиросійський політик», — сказав він.
 
Схожої думки дотримується редактор опозиційної російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Вєнєдіктов, який заявив: «Путін сказав, що з нинішньою владою в Україні ми не просунемося нікуди. Беручи до уваги президентську кампанію, явний знак того, що Кремль підтримуватиме Юлію Тимошенко на президентських виборах».
 
Кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук називав Юлію Тимошенко «цілеспрямованим» та «добре підготовленим» кандидатом у президенти України.
 
Сподівання на перемогу Юлії Тимошенко, не приховуючи цього відверто, висловлюють російські політики та експерти в ході численних пропагандистських шоу на російських телеканалах.
Зі свого боку, Тимошенко заявила про готовність вести переговори щодо Донбасу з Путіним, — ЗМІ.
 
Така реакція російських ЗМІ з’явилася після тривалого виступу кандидатки в президенти Юлії Тимошенко в ефірі одного з провідних телеканалів України. Російські ЗМІ схвально відреагували на її виступ. Про це повідомляє агенція ТАСС.
 
«Лідер української партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка лідирує у всіх передвиборчих рейтингах претендентів на пост глави держави, готова вести переговори з врегулювання ситуації на Донбасі з президентом РФ Володимиром Путіним. Таку позицію вона виклала в четвер увечері в ефірі політичного ток-шоу на телеканалі 1+1», — зазначає агенція.
 
Тим часом важливий аспект щодо ефективності роботи Юлії Тимошенко зауважила в ефірі програми «Vox populi. Голос народу» на телеканалі ZIK експерт Європейської комісії за демократію через право (Венеційська комісія) Марина Ставнійчук.
 
Гостя програми, відповідаючи на запитання про те, чому Юлія Тимошенко поступилася Віктору Ющенку і не стала Президентом України, нагадала, що 2004 року пані Тимошенко не балотувалася на пост першої особи держави. Натомість 2010 року програла президентські вибори Віктору Януковичу.
 
«Роль особистості в історії, звичайно, має величезне значення. Але коли йдеться про державу, про політику, мені здається, що дуже важливо працювати у команді. Скажу відверто, що, коли прийшла команда Президента Віктора Ющенка і Юлія Володимирівна була Прем’єр-міністром практично двічі за каденції Президента Ющенка, у неї були всі можливості впливати насамперед на соціально-економічну політику у державі», — наголосила Марина Ставнійчук.
 
«Важливо у політиці працювати у команді і відповідально займати свою позицію, особливо, коли йдеться про Прем’єр-міністра», — акцентувала гостя програми.