У справі розстрілу нечесного покупця охоронцем змінили статтю на «умисне вбивство»

14.12.2018
Справу співробітника служби охорони, який днями застрелив в одному з харківських супермаркетів покупця, розглядатимуть не лише за статтею «перевищення службових обов’язків», а й «умисне вбивство».
 
Зміна статусу відбулася після аналізу записів iз камер відео­спостереження.
 
На зйомці, що потрапила до інтернету, добре видно, як охоронець вистрелив у спину молодому чоловікові біля стін магазину в момент, коли той просто втікав геть і нікому не погрожував.
 
За версією слідства, хлопець на ім’я Микита переступив поріг супермаркету, будучи у нетверезому стані, й почав просто в торговельному залі їсти з полиць продукти.
 
До каси він приніс усе, що залишилося від вибраних харчів, i відмовився оплатити покупку.
 
Касир викликала охоронця, який повів порушника до службового приміщення. Що саме відбулося між ними насправді, оперативникам встановити не вдалося, оскільки за лаштунками торговельного залу немає камер відеоспостережання. 
 
Утiм у поліції кажуть, що хлопець нібито накинувся з ножем на їхнього працівника.
 
«Завдав кілька ножових поранень в область голови, шиї, тулубу, — повідомив керівник управління поліції охорони Харківської області Олег Гронь. — Наш співробітник був у бронежилеті — це врятувало його трохи».
 
Далі покупець начебто кинувся тікати, на що охоронець відреагував пострілом.
 
Про смерть сина матері Світлані Комар повідомили лише наступного дня. «Він не намагався наздоганяти поліцейського, — каже жінка. — Він тікав в інший бік — був другий постріл».
 
Наразі їй уже надали статус потерпілої й лише через кілька діб повернули тіло Микити. Службове розслідування стосовно поліцейського, який відкрив вогонь, триває далі.