Запах меду та горішків: медовик Іри Татарин із Хоросткова

28.11.2018
Запах меду та горішків: медовик Іри Татарин із Хоросткова

Хто не любить медовик? (Фото з власного архіву.)

Варіацій у цієї казки смаку є дуже багато, і залежать вони від смаків господинь та їхніх гостей.
 
 
 
Якщо вам подобається чорнослив — чудово, додавайте його, родзинки, курага, горішки — ідеально, шоколад, кокосова стружка, мармелад, — не сумнівайтеся, зайвим це не буде.
 
Крем також залежить від меж вашої кулінарної фантазії: комусь смакуватиме сметана, збита з цукром, з кількома краплями лимонного соку чи цедрою лимона, комусь — згущенка, збита з маслом, а хтось полюбляє заварний крем. 
 
Чим мене причарував медовик Іри Татарин із Хоросткова? Він надзвичайно пухкий і особливо смачний. 
 
Потрібно: 2 яйця, склянка цукру, 150 г меду, 2 столові ложки олії, склянка кефіру, столова ложка кориці, 10 столових ложок (чубатих) борошна, столова ложка соди, а також те, що ви оберете, — горіхи, родзинки, чорнослив тощо. 
 
Яйця збити з цукром, додати кефір, мед, олію, корицю і все ретельно збити міксером, додати муку, розмішану разом із содою, горіхи мелені, все збити, форму змастити маргарином і випікати до готовності, хвилин 40. Готовність легко перевірити паличкою. Коли охолоне — розрізати на два або більше коржів і перемастити кремом.