Харківський школяр потрапив до Книги рекордів України за відсутність пропусків

27.11.2018
За всі роки учнівства харків’янин Деоніс Ткемаладзе не пропустив жодного шкільного заняття.
 
Сьогодні це настільки велика рідкість, що хло­пець днями отримав титул загальноукраїнського рекордсмена.
 
«Жодного пропущеного уроку впродовж тривалих 11 років, — не без подиву повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. — Своє досягнення Деоніс підтвердив щоденниками та шкільними журналами за весь період навчання. Цей неперевершений рекорд засвідчили також директор школи і 18 педагогів». 
 
Цікаво, що юні харків’яни впродовж цьогорічної осені по­трапляють до списку рекордсменів уже вдруге. Першими стали малюки віком від 6 місяців до 2 років, які змагалися між собою на швидкість.
 
Перші повинні були здолати 5-метрову відстань повзком, а другі — 10-метрівку бігом. Зголосилися на таке випробування одразу 170 «спринтерів», чим і забезпечили собі рекордсменство під назвою «Найбільша кількість немовлят, що повзають на швидкість». 
 
Правда, дістатися фінішу вдалося не всім: хтось звернув убік, а потім поповз у зворотному напрямку, а хтось узагалі заснув на півдорозі.
 
Одному хлопчикові, який iще повзає, настільки сподобалася спортивна подія, що він навіть спробував позмагатися з тими, хто вже бігає. Звичайно, програв, але ж усе одно став рекордсменом.