Край, який надихав своєю кухнею класиків: топ смачних рецептів із Полтавщини
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
Олена Соболєва.
Думка про те, що восени треба їсти більше, щоб зігрітися, не зовсім правильна. Зігріває не стільки їжа, як рух, діяльність, робота та цікаві захоплення.
А щодо їжі восени — так, це питання також важливе. Бо, з одного боку, ніби і вітамінами, і всім іншим наш організм у сезон урожаю наситився, але, з іншого, — осінній холод, менший світловий день, та й загалом звична суєта, бо відпустки давно позаду, роблять своє, що призводить до швидкої втоми, застуд і всього такого, що в компетенції уже не кулінарів, а лікарів.
Тому вкотре хочеться повторити слова Гіппократа — їжа має бути нашими ліками, особливо зараз.
І особливо зараз їжа має бути легкою, щоб не «приковувати» нас до стільця, а дозволяти рухатися, за кожної можливості побільше гуляти барвистими осінніми стежинами.
Олена Соболєва — велосипедистка зі стажем, людина, яка вміє бачити красу не лише в тарілці, а й навколо, яка власними руками створює красу, і, як вона каже, просто мама і просто звичайна жінка, цілком і повністю погоджується з цим, але вже в практичній, так би мовити, площині.
Для себе і своєї родини вона готує максимально корисні і водночас максимально легкі страви, каже, що вони мусять нести в собі насолоду.
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду...» — цей вірш знайомий кожному українцю змалечку, більшість вважає його народним, інші приписують його авторство Олені Пчілці — матері нашої славної Лесі Українки, а насправді його написав царський генерал Володимир Александров. >>
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>