Школи Харкова обладнають сучасними системами відеоспостереження

02.11.2018
Уперше про безпеку в харківських школах чиновники заговорили у травні цього року, коли в одному з навчальних закладів міста було розпилено отруйний газ.
 
Тоді до лікарні потрапило 37 дітей, але знайти зловмисника виявилося не так уже й легко. У результаті міськвиконком прийняв рішення обладнати всі освітянські будівлі відеокамерами останнього покоління.
 
«Вдосконалені технології дозволять не тільки вести спостереження за тим, що відбувається по периметру школи, на спортивних майданчиках і стадіонах загальноосвітніх навчальних закладів, а й будуть архівувати відеоматеріал, — повідомив перший заступник мера Ігор Терехов. — Архів із цих камер зберігатиметься до 30 днів. Надалі відео зі шкільних камер буде надходити до системи Єдиного ситуаційного центру, над створенням якого ми зараз працюємо. Це дозволить швидко реагувати на будь-які надзвичайні ситуації, що можуть трапитися у школах».
 
На сьогодні технічні новинки вже отримали 120 найбільших навчальних закладів міста, але наступного року відеокамери з’являться скрізь.
 
Більше того, після інциденту в керченському коледжі батьки надіслали до мерії петицію з проханням встановити у школах рамкові металодетектори, турнікети з системою відеоспостереження та кнопки екстреного виклику поліції. Збір підписів наразі активно триває. 
 
Поки що чиновники дали «добро» лише на «тривожні кнопки» біля робочих місць учителів та вихователів. Крім того, як зазначив перший віце-мер, із початку навчального року всі школи були взяті під охорону. З міського бюджету на ці цілі вже виділено кошти.