У чвертьфіналі Кубка України зіграють дві команди з першої ліги

02.11.2018
У чвертьфіналі Кубка України зіграють дві команди з першої ліги

Одразу дві львівські команди пробилися до чвертьфіналу Кубка України (Фото з сайта ФФУ.)

Поетапне включення представників елітного дивізіону до розіграшу національного Кубка суттєво підвищило шанси представників нижчих ліг на участь у «високих» стадіях турніру.
 
 
Так, у попередньому розіграші КУ оновлений регламент змагань та, водночас, прихильний жереб дозволив представникові на той час другої ліги — «Дніпру-1» — дістатися півфіналу.
 
 
Упевнено рухаються турнірною сіткою «дніпряни» й у поточному турнірі. Разом з іншим представником першої ліги — «Інгульцем» — команда Дмитра Михайленка пробилася до чверть­фіналу КУ-2018/2019.
 
Водночас жодному з колективів другої ліги повторити минулорічне досягнення «Дніпра-1» в нинішньому кубковому сезоні не вдасться: всі чотири колективи з третього за силою дивізіону країни, котрі грали в 1/8 фіналу КУ, програли свої матчі.
 
«Калуш», «Минай», «Черкащина-Академія» та «Гірник» хоч і мали перевагу власного майданчика, не знайшли аргументів у протистояннях iз більш рейтинговими опонентами.
 
З огляду на рахунок, трохи більше передумов для подолання бар’єру 1/8 фіналу мали «гірники» з Кривого Рогу та «академісти» з Білозір’я. Кожному з цих двох клубів минулого «мід-уїку» випало суперничати з львівським клубом, і в обох випадках перевага представників прем’єр-ліги становила лише один м’яч.
 
Дещо інший перебіг мав поєдинок закарпатського «Минаю» з київським «Динамо». В умовах місцевого аншлагу (а для того, аби потрапити на трибуни невеличкого стадіону в селі Минай, шанувальникам футболу довелося заплатити від 240 до 400 гривень) лідеру групи «А» в другій лізі навіть удалося виграти в іменитого суперника перший тайм.
 
Однак навіть граючи не найсильнішим складом, після перерви динамівцям удалося переломити хід поєдинку й забити три м’ячi у відповідь.
 
Серйозний ажіотаж викликав матч 1/8 фіналу КУ-2018/2019 і в іншому місті на заході країни, де грає колектив другої ліги. Близько чотирьох тисяч глядачів підтримували «Калуш» у протистоянні з «Дніпром-1», однак у місцевої команди не знайшлося жодних контраргументів проти напору команди Дмитра Михайленка, котра на максимальних обертах рухається до успіху в першій лізі.
 
Відтак єдиним поєдинком 1/8 фіналу, де відсвяткувати перемогу вдалося команді з нижчим рангом, стала дуель «Інгульця» та «Маріуполя». Привізши на Кіровоградщину напіврезервний склад, приазовці дозволили першоліговому колективу з Петрового вперше в його історії вийти до чвертьфіналу національного Кубка.
 
Зіграють в 1/4 фіналу КУ також «Зоря», «Ворскла» та «Шахтар», яким на старті свого кубкового шляху випало суперничати з «однокласниками» з прем’єр-ліги. «Гірники» — чинні володарі трофею — в режимі «кадрової економії» мінімально переграли «Олімпік».
 
Переваги в один м’яч вистачило полтавчанам, аби подолати в гостях «Чорноморець». А луганському клубу, щоб зіграти в чвертьфіналі, довелося грати у футбольну «лотерею» з «Десною». 

ТАБЛО

Кубок України. 1/8 фіналу. «Інгулець» — «Маріуполь» — 3:1, «Шахтар» — «Олімпік» — 3:2, «Калуш» — «Дніпро-1» — 0:3, «Чорноморець» — «Ворскла» — 1:2, «Десна» — «Зоря» — 1:1 (по пен. — 4:5), «Минай» — «Динамо» — 1:3, «Гірник» — «Львів» — 0:1, «Черкащина-Академія» — «Карпати» — 0:1.