Співак зі США віддав шану матерям українською піснею

30.10.2018
Співак зі США віддав шану матерям українською піснею

Алекс Громаковський. (Фото з власного архіву.)

Американський співак і актор із білоруським корінням Алекс Громаковський випустив перший студійний сингл.
 
 
Цікаво, що пісня «Мамі», яка вийшла 19 жовтня, записана українською мовою.
 
 
«Ця пісня присвячена усім матерям. У ній iдеться про те, як син (на прикладі своєї матері) намагається тонко відчути весь їхній внутрішній світ і природу; зануритися в глибину їхніх думок, почуттів, переживань і бажань... І, звісно, про те, що ми повинні частіше говорити своїм матерям добрі й теплі слова», — коментує дебютну пісню Алекс Громаковський.
 
До речі, вивчити українську Алекса спонукали любов до нашої країни і дружина-українка. Вона й допомагала освоювати артисту мову.
 
Зі своїми україномовними піснями артист уже встиг виступити на багатьох фестивалях у США.
 
А нещодавно його голос мали нагоду почути відвідувачі концерту гурту СКАЙ. Під час виступу українських рокерів відбувся імпровізований перфоманс за участі Громаковського і Собчука.
 
«Усе сталося спонтанно. Мені, як білорусу, який співає українською, було приємно, адже публіка прийняла мене тепло, і я абсолютно не відчував себе чужим. Українці — найгостинніший народ!» — говорить про свій перший український виступ Громаковський.
 
Зараз співак працює над україномовним альбомом, а також найближчим часом обіцяє показати кліп на композицію «Мамі».
 
Алекс Громаковський народився у Білорусі. Професійно займався бодібілдингом. Згодом почав зніматися у фільмах (зокрема, його можна побачити в комедії «8 перших побачень»). Зараз разом із дружиною-українкою живе у Чикаго. Саме у Сполучених Штатах розпочалась його кар’єра 
співака.