Без торта: у Харкові батьки помстилися 6-класниці за нездачу грошей у фонд класу

24.10.2018
Без торта: у Харкові батьки помстилися 6-класниці за нездачу грошей у фонд класу

Дитину поставили біля дошки й повідомили, що їй нічого не перепаде, бо батьки не здають кошти на потреби класу (фото: соцмережі)

Уже кілька днів поспіль соціальні мережі обговорюють інцидент, що стався в харківській школі №151.
 
В одному з шостих класів вирішили відсвяткувати завершення чверті й купили з нагоди торт і тістечка.
 
Солодощі дісталися всім, окрім дівчинки, батьки якої принципово «не скидаються» на такі заходи.
 
Втім, скандал розгорівся не через шматок ласощів зі святкового столу.
 
Як повідомила у «Фейсбуцi» мама одного з учнів класу Наталя Дробиніна, дитину поставили біля дошки й повідомили, що їй нічого не перепаде, бо батьки не здають кошти на потреби класу.

 
Прокоментувала ситуацію й мама дівчинки Тетяна Кравець.
 
«По-перше, ми здавали гроші, доки це не перейшло межу, — запевнила вона. — На хвилиночку — на солодкий стіл — 50 гривень у місяць, а в нас — 32 дитини в класі! По-друге, донька просилася додому, розуміючи ситуацію. Питання не в торті, а у ставленні вчительки. Так, я написала скрізь, куди мені дозволено. Я буду відстоювати права своєї дитини».
 
 
 
Користувачі соціальної мережі розділилися на два табори. Одні підтримали позицію матері школярки, інші осудили. Мовляв, заради психологічного стану доньки могла б і поступитися принципами.
 
Але, як вважає Наталя Дробиніна, в цій історії важливі нюанси, серед яких торт і шкільні побори —  не основні причини для тривоги. Хвилина ганьби біля дошки, яку пережила шестикласниця, — це приниження і вид насильства.