Цей суп може бути супом для особливих випадків — дуже смачний! А може бути — щоб такою невеличкою «деталлю» у прохолодний осінній день зігріти рідну душу і вже цим самим влаштувати маленьке свято. Рецепт цього супу у мене щоразу запитують гості, тому, без зайвої скромності, ділюся ним із бажаючими, бо впевнена в хорошому результаті.
Якщо ви маєте 500 г свіжих білих грибів, по 200 мл білого сухого вина і вершків, склянку молока, 2 зубчики часнику, пучок кропу, цибулину, 3 столові ложки оливкової олії, склянку води, сухарики і спеції — сіль, перець, мускатний горіх за смаком, вважайте, що свято вдалося. І починайте готувати!
Насамперед цибулю нарізати півкільцями, часник — пластинками. Обсмажити їх в оливковій олії до золотистого кольору. Гриби нарізати великими шматками, додати до обсмаженої цибулі, всипати всі спеції і перемішати. Влити вино. Як закипить, долити воду і варити 10-15. Потiм влити в суп молоко і вершки, довести до кипіння і вимкнути вогонь. Приправити подрібненим кропом. Подавати з грінками чи сухариками.
Такий смак, аромат і настрій від цього не забуваються!