Борис Філатов поскаржився на погрози: МВС виділила йому безкоштовну охорону

23.10.2018
Про три спроби сепаратистів усунути його фізично заявив очільник міста Дніпро  Борис Філатов. Повідомляє, що особисті погрози він отримував ще влітку від загиблого ватажка бойо­виків Олександра Захарченка. Тому Борис Філатов звернувся безпосередньо до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Генпрокурора Юрія Луценка з проханням надати йому персональну охорону.
 
А останньою краплею для цього стали події 19 жовтня, коли міський голова Дніпра побачив під своїм будинком кілька підозрілих легковиків iз київськими номерами, які, як стверджує Борис Філатов, ведуть за ним стеження. При цьому він висунув, щоправда, дві версії того, що відбувається: це або відверта провокація з боку «правоохоронців», або підготовка замовного вбивства.
 
Правоохоронці миттєво відреагували на скаргу міського голови, і вже з понеділка, 22 жовтня, Борис Філатов пересувається в компанії охоронців iз МВС.
 
За твердженням Бориса Філатова, ситуація у Дніпрі залишається напруженою вже третій рік поспіль. Поліція корумпована, прокуратура постійно зайнята, а в СБУ є більш важливі справи, аніж пошук виконавців та замовників резонансних злочинів.
 
Міський голова неодноразово говорив про те, що втомився від злодіїв у владі та відчуває себе глибоко нещасною людиною. Також він заявив, що живе у постійному страху через те, що проти нього в будь-який момент можуть почати розслідування НАБУ, СБУ або ГПУ. Проте градоначальник Дніпра не має наміру здаватися.