Запорізький «Мотор» перервав затяжну серію невдач у Лізі чемпіонів

17.10.2018
Запорізький «Мотор» перервав затяжну серію невдач у Лізі чемпіонів

Білоруський легіонер «Мотора» Борис Пуховський став найрезультативнішим у команді в переможному матчі ЛЧ проти «Загреба». (Фото з сайта ГК «Мотор».)

Напевно, символічно, що перервати затяжну серію невдач у Лізі чемпіонів запорізький «Мотор» зумів під орудою наставника, котрий для найсильнішого вітчизняного клубу вважається повністю своїм і рідним. Починаючи зі свого заключного поєдинку в попередньому розіграші ЛЧ, «мотористи» програли на міжнародній арені п’ять матчів поспіль, що, в підсумку, призвело до відставки польського наставника Патріка Ромбеля з поста головного тренера запоріжців.
 
Відтак рятувати ситуацію в «Моторі», котрий після чоти­рьох поєдинків, зіграних в елітній групі гандбольної суперліги, опинився на дні турнірної таблиці, покликали Миколу Степанця.
 
Саме він працював з запорізьким колективом до приходу в клуб Ромбеля, відтак добре знав, що потрібно колективу для його швидкої реанімації.
 
Не секрет, що клубне керівництво «мотористів» на чолі з В’ячеславом Богуслаєвим — люди вимогливі й неабияк амбітні, відтак не звиклі бачити своє дітище в аутсайдерах.
 
Звісно, змінивши місце своєї турнірної прописки в ЛЧ, «Мотор» так само автоматично підвищив і ймовірність своїх єврокубкових невдач, адже собі в суперники по «пульці» отримав команди екстра-класу.
 
Чемпіони Франції, Данії, Угорщини та Німеччини — «ПСЖ», «Скьєрн», «Пік Сегед», «Фленсбург», відповідно, — на старті групового етапу ЛЧ-2018/2019 серйозно вдарили по амбіціях найсильнішої команди країни, змусивши керівництво клубу екстрено зробити рятівні кроки.
 
Попри свою зайнятість у таборі національної чоловічої збірної України, де наставник працював асистентом Сергія Бебешка, Микола Степанець не зміг відмовити в допомозі своєму рідному клубу, з яким він, до слова, в 2016 році підкорив наразі найвищу єврокубкову вершину, дійшовши до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.
 
У сезоні 2018/2019 років про участь «Мотора» в «плей-оф» суперліги наразі не йдеться, адже однієї перемоги замало для того, аби претендувати на місце в першій шістці, котра за підсумками групового раунду отримає право на «стикові матчі».
 
Водночас успіх у матчі із «Загребом» дозволив запорізькому колективу залишити останнє місце в октеті «В». І, що головне, додав команді Степанця впевненості у власних силах. «Ця перемога нам була потрібна, як повітря», — сказав після дебютного в євросезоні успіху гравець «Мотора» Ігор Сорока.
 
За словами російського легіонера «мотористів», хорватський колектив є прямим конкурентом запоріжців у боротьбі за місце в зоні «плей-оф», відтак перемога над чемпіоном Хорватії — хороший початок справи. «Головне, що ми почали вигравати. Далі буде краще», — передбачив Сорока.
 
У матчі проти «Загреба», окрім польових гравців, одразу п’ятеро з яких закинули більше трьох м’ячів, за «Мотор» високою продуктивністю відзначилися і його голкіпери — Комок та Кірєєв. «Перш за все я вдячний команді, адже перемога — це їхня заслуга, адже я в команді зовсім мало часу. Видно, що хлопці засумували за успішними матчами», — наголосив Степанець. 

 

ТАБЛО

 
Ліга чемпіонів. Чоловіки. Груповий етап. 5-й тур. Група В. «Мотор» (Україна) — «Загреб» (Хорватія) — 35:27 (17:13; Пуховський (7), Бабічев (6) — Павлетич (10)).
 
Турнірне становище: «ПСЖ», «Пік Сегед» — 10, «Скьєрн» — 5, «Нант», «Фленсбург» — 4, «Загреб» — 3, «Мотор», «Цельє» — 2.