Комік смішить без слів: стартував прокат комедії «Агент Джонні Інгліш: Нова місія»

25.09.2018
Комік смішить без слів: стартував прокат комедії «Агент Джонні Інгліш: Нова місія»

«Агент Джонні Інгліш: Нова місія».

На екрани кінотеатрів повернувся агент британських спецслужб Джонні Інгліш — 20 вересня стартував прокат комедії з одним iз головних коміків сучасності Роуеном Аткінсоном.
 
«Агент Джонні Інгліш: Нова місія» — це 1,5 години сміху й іронії. Частково жарти не надто оригінальні, але у поєднанні з мімікою і комізмом ситуацій емоції несила стримати жодному глядачевi. 
Фільм режисера Девіда Керра починається з того, що хакери зламали базу даних розвідслужб, усіх діючих таємних агентів засвітили. Особливо нервує з цього приводу прем’єр-міністерка, бо на носі саміт «дванадцятки». Джонні Інгліш потрапляє на виконання особливої місії після навчань способам маскування... школярів.
 
Головний герой у роботі користується винятково віджилими технологіями: замість сучасного смартфона він вибирає «стрілялку», а замість електрокара — стару машину з двигуном внутрішнього згоряння. Комізму додає те, що справжній лиходій у комедії з допомогою новітніх технологій хоче підкорити собі щонайменше півсвіту. А комік, вдягнувши окуляри віртуальної реальності, багетами у крамниці може відлупцювати продавця й наробити інших неподобств — бо уявлятиме себе в іншому вимірі.
 
Генієві комічних ситуацій вдасться спалити ресторан, влаштувати переполох у центрі Лондона, фліртувати з агенткою російської розвідки, яку зіграла уродженка Бердянська Ольга Куриленко, перетанцювати її і навіть врятувати їй життя. До речі, нинішній рік у кар’єрі акторки видався над­звичайно продуктивним. «Агент Джонні Інгліш: Нова місія» став її п’ятим фільмом, який вийшов на наші екрани впродовж 2018-го. До цього були «Смерть Сталіна», «На відстані дихання», «Мара» і «Людина, яка убила Дон Кіхота».
 
Критики відзначають, що вже майже 40 років Аткінсон повторює на сцені і в кіно практично одні і ті самі жарти з підкинутими горішком / оливкою, які безуспішно намагається зловити ротом, або дублює свої істеричні танці з абсурдними рухами. І хоч багато хто вже неодноразово бачив цю пластичну клоунаду коміка, а все одно сміються. Це і робить артиста одним iз головних коміків сучасності, якого порівнюють навіть із Чарлі Чапліном, який смішив публіку без слів.