Чемпіонськими кроками: Олександр Усик визначився з майбутнім суперником

19.09.2018
Чемпіонськими кроками: Олександр Усик визначився з майбутнім суперником

У своєму наступному бою — проти британця Тоні Белью — Олександру Усику належить захищати чотири чемпіонські пояси. (Фото з сайта isport.ua.)

Коли в травні, перемігши Хорхе Лінареса, один iз кращих боксерів-легковаговиків Василь Ломаченко став чемпіоном світу в третьому за ліком ваговому дивізіоні, практично одразу він пообіцяв у серпні здобути ще один чемпіонський титул.
 
Утім через операцію на травмованому плечі свій вихід у ринг Ломаченку довелося відкласти.
 
Проте багато часу його відновлення не забрало. Уже 8 грудня Василь — володар пояса WBA в легкій вазі — спробує поповнити свою колекцію поясом WBO, котрим володіє 29-річний Хосе Педраса з Пуерто-Ріко.
 
Водночас на місяць раніше (а саме 10 листопада) свій бій проведе інший український чемпіон світу Олександр Усик.
 
Ставши абсолютним домінатором у першому важкому дивізіоні профі-боксу, Сашко вирішив спробувати свої сили в елітній боксерській лізі — серед «супертяжів».
 
Про його можливий бій iз кривдником Володимира Кличка — Ентоні Джошуа — наразі вже говорять як про доконаний факт, хоча насправді на шляху до окресленого поєдинку з потужним британським суперважковаговиком Усика чекає доволі багато перепон та випробувань.
 
Свій похід до боксерської еліти Олександр Усик планував розпочати зустріччю з Тоні Белью, добре знайомим iз потужними важковаговиками. Щоправда, вже маючи попередні домовленості зі стороною суперника, Усику ледь не зірвали заплановану дуель iз Белью.
 
Не так давно WBA зобов’язала українця — володаря чемпіонських поясів за версіями WBO, WBC, WBA, IBF— провести поєдинок з чемпіоном WBA «у відпустці», росіянином Денисом Лебедєвим.
Знаний промоутер Белью — Еді Хірн — навіть заявив, що найближчим часом проведення поєдинку за участі його клієнта та Усика під великим питанням.
 
Проте виявилося, що рішення Все­світньої боксерської асоціації великою перепоною для зустрічі Белью та Усика не стало, й сторони офіційно домовилися провести бій 10 листопада в Манчестері.
 
При цьому, як повідомляє впливовий спортивний ресурс «Євроспорт», уже переможець цього двобою зустрінеться з Лебедєвим.
 
«Обіцяє нокаутувати Усика, оскільки шансів перебоксувати його я не маю», — заявив Белью. Зайве говорити, що цей поєдинок стане родзинкою великого боксерського вечора, котрий прийме «Манчестер Арена».
 
«Підписано, завірено й відправлено! Ми обрали в суперники абсолютного чемпіона для першого в Британії поєдинку, в якому боксери розіграють одразу чотири чемпіонські пояси», — заявив Едді Хірн. Промоутер Белью відзначив, що за поєдинок обидва його учасники отримають по два-три мільйони доларів.
 
Варто відзначити, що на кону в попередньому бою Усика — проти росіянина Гассієва в фіналі WBSS — загалом стояло 2 млн. американських доларів. Але, як заявив Олександр, після різноманiтних «урізань» сума призових відчутно зменшилася.
 
Однак, маючи титул абсолютного чемпіона, ставки на наступні поєдинки Усика лише збільшуватимуться.