Тепло ще повернеться: синтоптики розповіли, коли українцям чекати на бабине літо

18.09.2018
Із початку поточного тижня істотне потепління прийшло на Херсонщину, Миколаївщину та Одещину, де стовпчик термометра підніметься найближчими днями до позначки у 26 градусів тепла.
 
За даними Укргідрометцентру, на півдні України вже встановилося бабине літо, дощів не очікується, тому люди зможуть насоло­джуватися майже літньою погодою до кінця вересня.
 
Очікується, що теплий фронт поступово переміщуватиметься в центр країни, де поки що досить прохолодно, вітряно та похмуро.
 
Тепло до Києва прийшло 17 вересня, вдень — комфортні плюс 25. А ось уночі температура буде не нижче +17.
 
— Над південними регіонами України встановився антициклон, який гарантує поступове потепління по всій нашій країні, — розповіла синоптик Наталія Діденко. — Швидше за все, бабине літо прийде на південь та схід країни, поступово поширюючись на центральні й західні частини України. Справжнім рекордсменом стане Херсонська область, куди ще не раз повернеться 28-градусна спека, але й у Києві з четверга по суботу, 22 вересня, очікується не менше 26 градусів тепла вдень. 
 
Найбільш непередбачувана обстановка збережеться лише на півночі країни, де до кінця тижня можливий дощ та шквалистий вітер.
 
На думку синоптиків, початок осені 2018 року видався більш холодним та дощовим, аніж це було минулоріч.
 
Початок вересня приніс велику кількість опадів на більшу частину країни, при цьому найбільша концентрація опадів припала на період із 15 по 16 вересня, зачепивши захід, схід та Приазов’я України.
 
Прогноз метеорологів на другу частину осені оптимістичний: серйозних дощів чекати не варто, погода буде м’якою та теплою.