Наступного року Європа припинить переводити годинники

18.09.2018
Наступного року Європа припинить переводити годинники

У 2019 році країни Європейського Союзу востаннє переведуть стрілки годинників і надалі назавжди відмовляться від цієї багаторічної практики.
 
 
Про такі плани ЄС «УМ» уже повідомляла. А 12 вересня Європейська комісія представила остаточний план, як це відбуватиметься, повідомляє «Радіо «Свобода».
 
 
Згідно з цими пропозиціями, сезонне переведення годинників буде скасоване в усьому Євросоюзі.
 
 
Проте, враховуючи той факт, що країни ЄС живуть у різних часових поясах — десь темніє раніше, а десь пізніше, країнам-членам надається свобода вибору, за яким часом вони хочуть жити — «зимовим» чи «літнім».
 
Єврокомісія у своїх пропозиціях наголошує, щоб сусідні країни все ж ухвалювали рішення скоординовано, аби забезпечити належне функціонування внутрішнього ринку та уникнути ситуації, за якої деякі держави-члени вирішать зберегти переведення годинників, а інші відмовляться від цієї практики.
 
Щоб забезпечити плавний перехід, Єврокомісія дає державам-членам час до квітня 2019 року — до цієї дати вони мають визначитися, «зимовим» чи «літнім» часом вони планують користуватися.
 
Останній обов’язковий перехід на літній час у Європейському Союзі відбудеться в неділю, 31 березня 2019 року.
 
Після цього держави-члени, які захочуть назавжди повернутись до «зимового» часу, зможуть зробити це в останню неділю жовтня 2019 року. Після цієї дати у Євросоюзі сезонні переведення годинників будуть скасовані.