У Харківському військовому інституті танкових військ склали присягу колишні учасники АТО

04.09.2018
Цього року на перший курс інституту танкових військ, що кілька років тому був відкритий при ХПІ, вступило 150 осіб, півсотні з яких уже пройшли справжнє бойове хрещення.
 
Днями вони склали присягу на вірність народові України.
 
«Сьогодні курсантами-першокурсниками ВІТВ стали півтори сотні осіб. Понад 50 із них брали участь у боях iз російськими окупантами на сході України, — сказав у вітальному слові начальник військового інституту Олександр Серпухов. — На них рівнятимуться вчорашні школярі та кадети, які сьогодні стануть повноправними воїнами Збройних сил України. Від імені командування інституту вітаю всіх присутніх із Днем знань i складанням Військової присяги, бажаю молодим воїнам міцного козацького здоров’я та успіхів у службі».
 
Досвідчені танкісти поповнюють лави курсантів у ВІТВ уже не вперше. Як свідчать попередні роки, вони не тільки охоче діляться практичним досвідом iз колегами, якi не нюхали порох, а й дають чимало порад розробникам броньованої техніки.
 
Зокрема, у них виникли зауваження до ходової частини бойових машин, потужність якої не відповідає параметрам башти танку. 
 
Назріли також зміни і в самій системі підготовки спеціалістів для вітчизняних танкових військ.
 
«Наразі ми працюємо над тим, аби вдосконалити всі освітні стандарти навчання танкістів як на рівні командирів взводів, так і на найвищому рівні, — повідомляв недавно міністр оборони України Степан Полторак. — Після аналізу отриманого матеріалу, а також досвіду застосування танкових підрозділів в АТО приймемо рішення про реорганізацію освітньої системи підготовки».