Третю нагороду ЧЄ з легкої атлетики українській збірній приніс стрибун у довжину

01.01.1970
На легкоатлетичному чемпіонаті Європи, котрий триває на легендарному берлінському «Олімпіаштадіоні», розіграно вже більше половини нагород. За цей час українським атлетам удалося зібрати повний комплект.
 
А на честь перемоги Мар’яна Закальницького в ходьбі на 50 км у центрі Берліна, на Брайтерплац, лунав український гімн.
 
Національний рекорд і срібна медаль колеги чемпіона по команді — мініатюрної Аліни Цвілій — викликають почуття гордості за нашу країну. «Бронза» ж стрибуна у довжину Сергія Нікіфорова сприймається, як солодкий десерт до основної вишуканої страви, котру на старті ЧЄ подали вітчизняним уболівальникам українські майстри спортивної ходьби.
 
Результат Нікіфорова, котрий приніс йому континентальну нагороду, — 8.13 м. «Я їхав з надією вибороти золоту медаль, але результатом задоволений. Золото було дуже близько. Я буду і далі старатися в тренуваннях і покращувати результати. У планах виграти зимовий чемпіонат Європи в приміщенні і показати гарний результат на літній світовій першості», — сказав у коментарі «УМ» бронзовий призер ЧЄ-2018.
 
Серед розчарувань чемпіонату — травма Христини Стуй, кращої нашої спринтерки. Не потрапив до фіналу і її колега Сергій Смелик. Не було у фіналах наших штовхальників ядра, а на чемпіонаті Європи 1994 р. весь чоловічий п’єдестал був українським.
 
«Колись Україна була ядерною державою», — пригадує бронзовий призер чемпіонату Європи Роман Вірастюк.
 
Хочеться відзначити вдалий дебют на дорослому чемпіонаті у метанні молота 19-річного Гліба Піскунова, представника славетної метальної родини. Він на рівних боровся у секторі з найкращими молотобійцями.
 
Свій виступ він прокоментував так: «У цьому році немає молодіжного чемпіонату, тому  вирішили змагатися з дорослими. Результат вважаю хорошим, але завжди хочеться кращого. 7-ме місце на дорослому чемпіонаті за емоційними відчуттями — це так, якби я виграв юнацький або юніорський чемпіонат».
 
Усі три наші стрибунки у висоту продовжують боротьбу за нагороди. Найшвидше пішла готуватися до фіналу Юлія Левченко, Оксану Окунєву запросили пройти допінг- контроль, а Катерині Табашник довелось звернутися до лікарів — її вжалила оса.
 
Така ж доля спіткала Ольгу Ляхову перед самим стартом півфіналу на 800 м. Але це не завадило їй у запеклій боротьбі вибороти собі місце у фіналі. Оля вважає укус оси гарною прикметою.
 
У фіналі в бігу на 800 м захищатиме свій титул Наталія Прищепа. Вона з посмішкою на обличчі виграла перший півфінал. «Тепер весь емоційний жах пройшов, — сказала Наталка. — Тепер тільки фінал. Це спорт, і боротьба буде запеклою. Якщо дівчата дійшли до фіналу — це означає, що вони сильні фізично і тактично».