Щастя на острові: в українських кінотеатрах стартує показ мюзиклу «Мама мія!-2»

08.08.2018
Щастя на острові: в українських кінотеатрах стартує показ мюзиклу «Мама мія!-2»

«Мама мія!» Екранізація однойменного мюзиклу, заснованого на піснях відомого шведського гурту ABBA, глядачі побачили 10 років тому.
 
 
Для такого кіно навіть термін спеціальний вигадали «чік-флік» — фільм для жіночої публіки двадцяти-тридцятирічного віку.
 
 
Глядачі 2008-го шаленіли від кінопродукту спільного виробництва США і Великої Британії, знятого режисером Філлідою Ллойд.
 
 
У головних ролях зіграли Меріл Стріп, Пірс Броснан, Колін Ферт, Стеллан Скарсгард та Аманда Сейфрід. 
 
Події розгорталися на грецькому острові Калокаїрі. В житті Софі (Аманда Сейфрід) настав момент, про який мріє кожна дівчина, — вона одружується з красенем Скаєм (Домінік Купер).
 
Лише одне затьмарювало свято — Софі не знала, хто її батько, дівчину виховувала лише мати, Донна (Меріл Стріп).
 
Батьком може бути один із трьох чоловіків — колишніх коханих її матері: Гаррі (Колін Ферт), Сем (Пірс Броснан) або Білл (Стеллан Скарсгард). Для того, щоби задовольнити природну цікавість, Софі запросила всіх на весілля, на якому серед гостей опинилися і подруги Донни: Таня (Крістін Баранскі) і Розі (Джулі Волтерс).
 
Насамкінець кожен із коханих Донни погодився бути батьком Софі на третину. Дівчина вирішує відкласти весілля. Натомість раптово Сем запропонував руку і серце Донні — щоб не марними були приготування.
 
Цього тижня в українських кінотеатрах стартує показ мюзиклу «Мама мія!-2» Знову Калокаїр. Софі (Аманда Сейфрід) вирішила облаштувати готель, про який мріяла мама, і презентувати його для великої компанії гостей. Утім, здається, у багатьох приїхати не складається; назріло остаточне розлучення з коханим, а довершує крах мрій ураган.
 
Сценарист і режисер Ол Паркет трохи потримає інтригу, але в результаті потішить глядачів хепі-ендом, рясно показуючи перед тим юність Донни: від випускного у виші, зустрічей з усіма трьома кавалерами до наро­дження Софі. Усе, як годиться у комедійному мюзиклі, яскраво і з піснями.
 
Найбільше розчарування «Мама мія!-2» принесе тим, хто хоче на екрані бачити багато Меріл Стріп — як 10 років тому. Але ностальгуюча частина глядачок втішатиметься сповна присутністю трійці красенів Пірса Броснана, Коліна Ферта, Стеллана Скарсгарда. Для молодшої аудиторії чік-фліку не меншої сили магнітами є Джеремі Ірвін, Г’ю Скіннер, Джош Ділан.
 
Викликає фурор симпатій поява у фільмі американської поп-співачки вірменського походження 72-річної Шер. За сценарієм, вона скоро стане прабабцею, але «про це краще мовчати». І згадати захоплення юності піснею «Фердінандо».
 
Загалом «Мама мія!-2» налічує 18 музичних композицій. Від When I Kissed the Teacher (в українському перекладі «Коли я поцілувала вчительку») до Mamma Mia та The Day Before You Came («Напередодні твого приїзду», яку виконує Меріл Стріп).