У Туреччині вчитель продав одне й те саме авто 80 разів

08.08.2018
Мабуть, зарплата турецьких учителів також не особливо тішить її отримувачів, тож доводиться, як кажуть у народі, «вдаватися на способи».
 
Ось один такий спосіб і вигадав житель півдня Туреччини, за професією учитель: продавав один і той самий автомобіль, але майже... 80 покупцям. Причому брав повну передоплату!
 
За таку аферу він отримав не мало не багато — аж 50 мільйонів турецьких лір, що в перерахунку дорівнює, на хвилиночку, майже 10 млн. доларів США.
 
Преса не уточнює, який саме предмет викладав турецький Остап Бендер, але є підозра, що математику. 
 
Хоча турецька економіка розвивається успішно, але все ж на тамтешніх вулицях автомобіль залишається розкішшю, бо коштує в салоні дорогувато для місцевих споживачів, та й ціна на бензин стримує автомобілістів від покупки новенького авто. Інша справа — «поношена» машина.
 
Саме на доступну ціну (трохи більше 12 тис. доларів, а це — на 5 тис. менше, ніж така машина коштує зазвичай) і спокусилися покупці біленького «Фольксвагена», який пропонував усім бажаючим Емре (так звуть «героя» оборудки).
 
Щоб назбирати таку кількість «лохів», власнику єдиного автомобіля довелося півроку водити їх за ніс, тим часом продаючи своє авто черговому довірливому покупцю.
 
Зібравши у довірливих клієнтів чималу суму, так званий учитель зник із горизонту, прихопивши всі речі зі свого житла і, звісно ж, отримані від обдурених автолюбителів мільйони.
 
Та від турецьких правоохоронців не втечеш! Тепер підприємливому ділку доведеться не вчити дітей, а самому проходити університети — цього разу тюремні...