Випробування французами: «Маріуполь» у третьому колі відбору ЛЄ зіграє з «Бордо»

07.08.2018
Випробування французами: «Маріуполь» у третьому колі відбору ЛЄ зіграє з «Бордо»

Підопічні Олександра Бабича дотиснули шведський «Юргорден» в овертаймі. (Фото з сайта: ua.football.com.)

Після виїзної нічиєї з «Юргорденом» «Маріуполь» дотиснув суперників в Одесі — мінімальна перемога в овертаймі (2:1). 
 
Зазначимо, що УЄФА не дозволила «синім» проводити матчі у Маріуполі, тому всі домашні єврокубкові поєдинки підопічні Олександра Бабича цього сезону зіграють на стадіоні «Чорноморця».
 
Як і в зустрічі у Швеції, азовці рідко ходили в атаку, але зуміли забити двічі. Спочатку не без допомоги рикошету відзначився Олександр Пихальонок, а після того, як форвард гостей Баджі ефектним ударом п’яткою відновив статус-кво, Руслан Фомін із пенальті встановив остаточний рахунок.
 
Наставник маріупольців Олександр Бабич залишився задоволений грою команди. «Моментами в атаці було більше імпровізації, але були й награні епізоди з підключенням латералів. Акцент був на другу зону, де повинні були зустрічати півзахисників. Коли виходило, були і небезпечні атаки, і контратаки».
 
У третьому раунді кваліфікації ЛЄ суперником азовців стане французький «Бордо», який був сильнішим за латвійський «Вентспілс» (1:0, 2:1). 
 
«Жирондинці» минулий сезон у Лізі 1 завершили на шостому місці, а цього літа продали «Барселоні» за 41 мільйон євро свого лідера, бразильського нападника Малкома. Йому на заміну з бельгійського «Гента» прийшов вінгер Самуель Калу.
 
Але гравець «Маріуполя» Олексій Биков запевнив, що команді все одно, з ким грати у наступному колі кваліфікації: «Ми готувалися до «Юргордена», а далі будемо вивчати французів. «Бордо», не «Бордо», яка різниця, з ким грати? Будемо виходити і боротися». 
 
«Конкретних цілей на ЛЄ немає, але хочеться вийти в груповий етап, проявити себе і подивитися, чого ми вартуємо», — підкреслив захисник «синіх».
 
Перший поєдинок між «Бордо» і «Маріуполем» пройде 9 серпня в Одесі. Нагадаємо також, що з третього кола відбору другого за престижністю турніру Старого світу боротьбу розпочне і луганська «Зоря», яка зіграє проти португальської «Браги». 
 
Продовжують свій шлях до групового раунду й іноземні клуби з українцями у складі. «Опорник» Максим Трусевич допоміг єреванському «Пюніку» обіграти казахстанський «Тобол» нашого голкіпера Дмитра Непогодова (1:0).
 
Цікаво, що після цієї перемоги «Пюнік» став першою вірменьскою командою в історії, яка пробилась до третього етапу кваліфікації єврокубка.
 
Продовжує виступи в ЛЄ і «Генк» Руслана Маліновського — бельгійці двічі розгромили «Фолу Еш» із Люксембурга (5:0 і 4:1), в активі Руслана — гол і дві передачі. 
 

ТАБЛО

Ліга Європи. 2-й раунд кваліфікації. Матчі-відповіді. «Маріуполь» — «Юргорден» — 2:1 (у дод. час; Піхальонок, 63; Фомін, 90+7 (пен.) — Баджі, 77; перша гра — 1:1), «Генк» (Бельгія) — «Фола Еш» (Люксембург) — 4:1 (5:0), «Пюнік» (Вірменія) — «Тобол» (Казахстан) — 1:0 (Трусевич («П») — 90 хв., Непогодов («Т») — 90 хв., 1:2).