Конгрес США схвалив виділення 250 млн. доларів на військову допомогу Україні

03.08.2018
Законопроект, який передбачає виділення в 2019 році 250 млн. доларів на безпекову допомогу Україні, пройшов обидві палати американського Конгресу.
 
1 серпня Сенат підтримав проект закону про бюджет США на потреби національної оборони, який передбачає такі асигнування. Рішення схвалили 87 сенаторів, десятеро проголосували проти та ще троє утримались.
 
«Із зазначеної суми 50 мільйонів доларів має бути спрямовано на летальні види озброєнь», — зазначає у «Фейсбуці» посольство України в США. Тепер документ потрапить на стіл президента США Дональда Трампа, щоб стати законом після його підпису, повідомляє «Радіо «Свобода».
 
До документа включили основні положення проекту закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки, який передбачає допомогу Україні в посиленні спроможностей щодо захисту від кібератак.
 
Зокрема, Державному департаменту доручили подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною у сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямів взаємодії та підтримки.
 
Також гроші мають бути скеровані на зменшення залежності від інформаційних та комунікаційних технологій Росії та сприяння програмам обміну інформацією.
 
Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».
 
1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів «Джавелін» і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн. доларів.
 
«Джавелін» (Javelin) — американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.