Завершено зйомки нового українського фільму-казки «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво»

03.08.2018
Уже незабаром українські глядачі побачать перший тізер фільму-казки «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво», який щойно завершили знімати. 
 
Про це повідомляє управління культури Черкаської облдержадміністрації.
 
Казка, усі зйомки якої відбувалися в Україні, створює компанія «2016» за підтримки Держкіно. Сума державного фінансування цього фільму є стовідсотковою і становить 32 млн. гривень.
 
Починаючи з березня, команда фільму працювала над втіленням сценарію відомого казкаря з Умані — Сашка Лірника, написаного ним за мотивами власного твору «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід». Режисером є  Михайло Костров, продюсером — Євген Д’яченко.
 
Химерна казка наповнена українським народним гумором та козацькою героїкою, фантастичними героями та несподіваними персонажами і закорінена в український фольклор та народну міфологію й вірування.
 
Козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощають усі гріхи.
 
Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, що зможе полонити й утримати до Різдва найкращого й найхоробрішого козака Семена. Так буцімто представник нечистої сили отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити.
 
Казка насичена цікавими персонажами, яскравими костюмами, оригінальним гримом, багатьма перевтіленнями, чарівницями та відьмами, маленькими чортенятами, які залюбки стануть друзями козакам й усьому козацькому роду.
 
На знімальному майданчику працювали виконавці головних ролей: Костянтин Лінартович, Григорій Бакланов, Леся Самаєва, Олександр Пожарський, Володимир Задніпровський, Діана Розовлян, Сталіна Логошняк, Арам Арзуманян, Олександр Логінов. 
 
Проект  «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво» став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно.
 
Картина призначена для сімейного перегляду. А повне завершення виробництва заплановане на кінець цього року.