«Південна залізниця» зупиняла 73 поїзди через вандалів та крадіїв

04.07.2018
«Південна залізниця» зупиняла 73 поїзди через вандалів та крадіїв

За півроку, що минули, спеціалісти харківської філії «Південної залізниці» зафіксували 32 випадки, коли зловмисники різного штибу намагалися завдати чималої шкоди залізничній інфраструктурі.

Аби врятувати ситуацію, довелося зупиняти рух 73 поїздів, що загалом простояли в дорозі зайві 58 годин.

У списку причин вимушених зупинок домінує розкрадання і пошкодження майна. Втім, фантазія зловмисників цим не обмежується. Скажімо, одного разу рухомий склад зупинили через те, що комусь спало на думку покласти просто на колію сторонній предмет. Тричі фахі­вцям довелося перекривати рух через чийсь жарт про закладену вибу­хівку і 7 разів — тому що вибухові пристрої дійсно були виявлені у рухомому складі та на магістральних об’єктах. Ще тричі рух перекривали сторонні особи з якихось власних причин.

Завдають клопоту залізничникам і крадії.

«Лише за перші 4 місяці року Південну залізницю намагалися обікрасти більше десяти разів, — повідомила прес-служба відомства. — Одинадцять разів були припинені спроби розкрадання матеріальних цінностей на суму майже 30 тисяч гривень. Було затримано і передано до рук поліції 10 громадян, яких підозрюють у скоєнні різних злочинів».

Залізничники Південної магістралі закликають громадян дотримуватися правил поведінки на залізниці, бути пильними й повідомляти правоохоронні органи про виявлення підозрілих предметів чи перебування та дії сторонніх осіб на об’єктах залізничної інфраструктури.