Ляшко вимагає відновити регулювання цін на продукти і ліки

25.05.2018
Ляшко вимагає відновити регулювання цін на продукти і ліки

Олег Ляшко виступає за державну підтримку фермерів, щоб селяни заробляли, а українці споживали якісну натуральну продукцію.

Олег Ляшко також вважає неприйнятним підвищення ціни на газ, тарифів на комунальні послуги і вартості залізничних та пасажирських перевезень.
 
«Нафтогаз» прийняв рішення про збільшення на 20% вартості газу для промислових виробників.
 
Це означає, що наша продукція стає дорожчою, підприємства будуть скорочувати робочі місця замість того, щоб дати українцям вищі зарплати.
 
Київська влада хоче підняти до 8 гривень вартість проїзду у громадському транспорті, Укрзалізниця хоче на 30% відсотків підняти вартість пасажирських перевезень замість того, щоб забезпечити працюючі ескалатори і ліфти для людей.
 
Уряд уже домовився з МВФ, і влада бере на себе зобов’язання підняти вартість газу до 11 тисяч гривень за тисячу кубів для українських громадян.
 
Натомість МВФ ставить нам вимоги не піднімати зарплати і пенсії. У мене просте питання: як вижити українцям, коли абсолютно недоступні ціни на ліки, на продукти харчування, навіть на проїзд у громадському транспорті і комунальні послуги?
 
Це політика, яка веде до знищення української економіки, до того, що Україна експортуватиме ще більше робочої сили і сировини замість того, щоб розвивати українську економіку і створювати робочі місця для власних громадян у рідній країні», — зазначив лідер Радикальної партії.
 
Народний депутат розповів, чим політика його політсили відрізняється від політики влади.
 
«Уряд і влада провадять політику, яка позбавляє мільйони українців майбутнього. Підвищення цін, інфляція галопуюча, підвищення тарифів — вони залазять у кишені мільйонам громадян. На 1500 гривень пенсії, на 3000 гривень зарплати багато не порозкошуєш. Залишається тільки заплатити за «комуналку», а більше навіть на хліб без масла не вистачить. Наша команда пропонує іншу політику. Відмовитися від підвищення ціни на газ і від підвищення тарифів. Збільшувати видобуток власного газу, проводити енергомодернізацію і, як наслідок, зниження тарифів.
 
Ми вимагаємо від влади відновити державне регулювання цін на продукти першої необхідності і ліки, обмежити рентабельність ліків і скасувати ПДВ, розширити перелік безплатних медикаментів, зокрема, додати до нього препарати для онкохворих та антибіотики. А також запровадити сувору кримінальну відповідальність за підробку ліків. Ми вимагаємо від влади обмежити апетити «Нафтогазу» і «Укргазвидобування», які за рахунок пограбування українців заробляють собі по 300% рентабельності, заганяючи українську промисловість у збитки, а українців залишаючи без роботи», — зазначив Ляшко.
 
Політик виставив ультиматум діючій владі.
 
«Якщо ви не припините політику пограбунку українців, ми винесемо вас на вилах. Ми не дозволимо перетворити Україну на розвалину, де не буде ні села, ні міста, ні робочої людини. Ми вимагаємо від влади і парламенту підтримати наші ініціативи, внести зміни до Конституції щодо підтримки фермерства, розвитку тваринництва, створення робочих місць в Україні. Єдина правильна політика — відновлення економіки, збільшення достатку українців, їхніх зарплат і пенсій», — підсумував Ляшко.