Що приготувати на Новий рік: рецепти яскравих та апетитних страв і закусок на будь-який смак
Святкування Нового року в колі родини та друзів — завжди приємна подія. >>
От таки недаремно полуницю вважають ягодою спокуси — та вона на це заслуговує уже своїм виглядом!
А світила тібетської медицини називають її царицею рослин.
Хоч як би її називали, найбільше цю ягоду полюбляють за соковитий смак літа, усі пахощі квітів у смаковому її букеті. Найчастіше і готувати її не потрібно, вона і так — особлива насолода.
А якщо хочеться щось спекти, то пухкий, ніжний, простий у приготуванні й дуже ошатний тортик — полунично-вершковий, який пропонує Ірина Савченко з Рівненщини, — саме те, що треба, і для свята, і в особливі будні.
Для приготування коржа 6 білків і 200 г цукру збити до стійких піків, додати 200 г просіяного борошна, жовтки, ванілін, легенько перемішати, викласти в підготовлену форму, пекти при 180 градусах приблизно 35 хвилин.
Якщо і за вами «ходить» тортик, ось його рецепт.
Спочатку печемо бісквіт.
Святкування Нового року в колі родини та друзів — завжди приємна подія. >>
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Нарешті юридично затверджено, що борщ — суто українська національна страва, а далі — справа за народною дипломатією. >>
Дуже важливо, особливо з погляду на сьогодення, відстоювати свою ідентичність, самобутність, щоб ніякі зайди не розповідали нам і світу, що не було й немає української культури, зокрема гастрономічної. >>
Як кажуть, дай Боже здоров’я тим, хто вигадав усі ті приблуди, що полегшують життя нашим ґаздинькам на кухні, і щоб руки в них ніколи не боліли, як то боліли вони у наших бабусь, які все робили руками. >>