Такий цимес — пальчики оближеш! Смачні рецепти страв єврейської кухні
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
От таки недаремно полуницю вважають ягодою спокуси — та вона на це заслуговує уже своїм виглядом!
А світила тібетської медицини називають її царицею рослин.
Хоч як би її називали, найбільше цю ягоду полюбляють за соковитий смак літа, усі пахощі квітів у смаковому її букеті. Найчастіше і готувати її не потрібно, вона і так — особлива насолода.
А якщо хочеться щось спекти, то пухкий, ніжний, простий у приготуванні й дуже ошатний тортик — полунично-вершковий, який пропонує Ірина Савченко з Рівненщини, — саме те, що треба, і для свята, і в особливі будні.
Для приготування коржа 6 білків і 200 г цукру збити до стійких піків, додати 200 г просіяного борошна, жовтки, ванілін, легенько перемішати, викласти в підготовлену форму, пекти при 180 градусах приблизно 35 хвилин.
Якщо і за вами «ходить» тортик, ось його рецепт.
Спочатку печемо бісквіт.
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>
Ми настільки звикли в нашому раціоні до помідорів, що навіть не замислюємося над їх походженням і тим, яким чином вони потрапили на наш стіл і хто завіз їх на наш континент. >>
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти. >>