Не зламати! Володимир Балух голодує вже 40 діб

27.04.2018
Не зламати! Володимир Балух голодує вже 40 діб

Володимир Балух помітно схуд та погано почувається через протестне голодування проти несправедливого вироку окупантів (фото: Крим.Реалії)

Незаконно засуджений в окупованому  Криму Володимир Балух голодує вже понад місяць — iз 18 березня.
 
В’язень совісті перебуває у СІЗО міста Сімферополь на межі життя та смерті, потребуючи негайної допомоги медиків.
 
Офіційний представник МЗС України Мар’яна Бецца 26 квітня закликала Росію надати лікарську допомогу політичному в’язню й негайно звільнити його з-під варти.
 
«Ще 25 квітня сайт Ради з прав людини при президенті Росії поширив інформацію про нібито припинення голодування Балуха, але це відверта брехня, — розповіла координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник. — Володимир Балух ані на день не припиняв сухе голодування, через що навіть був поміщений тюремниками на пару днів до стін карцеру».
 
Тюремники з СІЗО міста Сімферополь не церемоняться з політичним в’язнем та регулярно чинять психологічний тиск на патріота України.
 
Ці факти готовий підтвердити громадський захисник архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент, який стежить за долею Володимира Балуха.
 
«Я знаю, як він мучиться у СІЗО, піддаючись суворим покаранням або побиттю за найменшу провину, — каже архієпископ Климент. — А ось тюремники йдуть на відверте порушення закону, не допускаючи до нього медиків, адвоката та представників громадськості».
 
Із проханням припинити голодування до політичного в’язня звернулися 22 народних депутати: зокрема, Рефат Чубаров, Мустафа Найєм, Олег Мусій, Сергій Лещенко.
 
Нагадаємо, за сфабрикованою окупантами справою підконтрольний Кремлю суд визнав Володимира Балуха винним у незаконному зберіганні боєприпасів та засудив патріота України до 3 років i 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.
 
Засуджений також повинен сплатити штраф розміром у 10 000 рублів (близько 4600 гривень).
 
Правозахисники  впевнені, що кримчанин став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.