Почує світ: дворічному Денису Салію добрі люди зібрали кошти на операцію

24.04.2018
Почує світ: дворічному Денису Салію добрі люди зібрали кошти на операцію

Дениско Салій незабаром почує голоси найрідніших людей. (Фото з «Фейсбука».)

У дворічного Дениса Салія, який страждає на сенсоневральну глухоту («Україна молода» про це розповідала торік), з’явилася надія  почути голос мами й татка, дізнатися, як щебечуть пташки і шумить листя на деревах, як сміються однолітки.
 
 
Адже добрі люди зібрали йому кошти на операцію. І тепер Денисці з черкаського міста Сміла лікарі проведуть вживлення імплантів, що необхідно було зробити до трирічного віку цього малюка.
 
 
 
«Завдяки розголосу в ЗМІ та добрим людям родина мого похресника зібрала необхідні кошти на операцію. Дениско став справжнім янголятком для тисяч людей, які зробили свій посильний внесок у те, аби він почув цей світ», — розповідає «Україні молодій» хрещена маленького хлопчика  — черкаська журналістка Юлія Фомічова.
 
 
Вона каже, майже рік тому родина дізналася, що Дениско не чує і почала збирати кошти на кохлеарну імплантацію.
 
 
Соцмережі, ЗМІ, знайомі й незнайомі — закликали пожертвувати посильну суму, щоб вартість операції стала реальністю для зовсім не багатої смілянської родини. 
 
«Ми вірили у свою мету, в свою мрію. Я дякую всім за підтримку, за поради, за посильну допомогу. Ми пробували справді все, що нам підказували. Хапались за будь-яку соломинку. Найвищі шанси, аби Денис почув, — прооперувати його до двох iз половиною років. І завдяки кожній вашій гривні, пораді, репосту, лайку і підказці ми зможемо це зробити», — наголошує Юлія.
 
За її словами, завдяки допомозі небайдужих з України і не тільки вдалося зібрати 14 тисяч євро з 20 потрібних.
 
А решту суми — 6 тис. євро — сім’ї Дениса Салія передали батьки черкаської дівчинки Діанки Батій, яка мужньо боролася за життя...
 
«Це кошти, так само, небайдужі зібрали на порятунок їхньої доні, їхнього янголятка. Її так і не вдалося врятувати... Янгол небесний допоміг янголятку земному», — підсумовує Юлія.