Українські прикордонники отримали на озброєння вітчизняні патрульні дрони

17.04.2018
Українські прикордонники отримали на озброєння вітчизняні патрульні дрони

Кордон під відеоконтролем.

З середини квітня патрулювати адміністративний кордон між окупованим півостровом Крим та материковою частиною України почали модернізовані безпілотники Spectator-M. 
 
Кожен повітряний дрон обладнаний сучасними відео- та телевізійними камерами, що дозволяють відслідковувати ділянку на відставні до 50 кілометрів з висоти майже 2 тисячі метрів.
 
Як розповіли фахівці Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордон­служби, сучасна техніка дала можливість військовослужбовцям вести контроль дотримання правил прикордонного режиму не тільки з землі, а й повітря.
 
Прикордонники пройшли спеціальне навчання, щоб управляти безпілотними комплексами у щоденному режимі.
 
Найбільшу користь захисникам Батьківщини розумна техніка приносить на морських ділянках відповідальності прикордонного загону, а також на важкодоступних сухопутних ділянках у безпосередній близькості до трьох контрольно-пропускних пунктів в’їзду та виїзду на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом.
 
Перевірити нову техніку в роботі херсонські прикордонники змогли під час святкування православного Великодня, а також протягом поминальних днів, коли адміністративний кордон перебував під посиленим контролем через підвищений ризик провокацій із боку окупантів.
 
Як повідомили у прес-службі Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби, з метою моніторингу ситуації були також задіяні літаки марки «Даймонд».
 
На сьогодні у соціальних мережах уже опубліковані відеоматеріали, отримані з борту нових безпілотників Spectator-M. 
 
Добуті з повітря дані доводять високу якість фото- та відеозйомки, а також відмінну маневреність кожного патрульного дрона. Найбільшу затребуваність повітряні «оператори» отримали у районах КПП «Чонгар», а також КПП «Каланчак».