У камері СІЗО знайшли мертвим подільника кримінального авторитета Мультика

28.03.2018
Підозрюваний у справі Михайла Титова 37-річний Дмитро Леонов був знайдений мертвим у камері рано вранці.
 
Тіло вже направлено на судово-медичну експертизу, попередні висновки лікарів: миттєва смерть від природних причин через тромб, що відірвався.
 
Про загиблого відомо, що він працював у команді кримінального авторитета, відомого у місті Миколаїв як Мультик, та до 2016 року мав посвідчення помічника народного депутата України від Комуністичної партії Миколи Дзарданова.
 
— Моєму підзахисному свідомо відмовили у виході під заставу, щоб убити важливого свідка у стінах СІЗО, — впевнений адвокат Сергій Войченко. — Стан здоров’я Дмитра Леонова стрімко погіршувався, однак допомоги він не отримував. В останній місяць я неодноразово подавав клопотання щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт, проте Миколаївська обласна прокуратура постійно відповідала відмовою.
 
На думку захисника, Леонова прибрали з поля гри свідомо, адже він помер буквально за пару днів до того моменту, коли мало відбутися перше судове засідання у справі Мультика. Дружина загиблого арештанта підтверджує, що її чоловік скаржився на постійні погрози з боку слідства та боявся за своє життя. 
 
— Дмитро розповідав мені, що йому відверто заявили, що він помре, якщо стане давати свідчення проти Михайла Титова, — розповіла Олеся Леонова. — У смерті мого чоловіка винні правоохоронці, причетні до розслідування справи, яка слухається у Маріупольському суді. Все сталося при заступництві миколаївських прокурорів Степана Божіло та В’ячеслава Єрошкина.
На руках у вдови Леонова залишилося двоє неповнолітніх дітей. Жінка пообіцяла, що подасть позов до Європейського суду з прав людини та буде домагатися справедливості під стінами Генпрокуратури України.
 
Нагадаємо, Дмитро Леонов був фігурантом так званої «справи Титова», яку ініціювали слідчі СБУ та ГПУ влітку минулого року.
 
У рамках розслідування було затримано шістнадцять осіб, а також самого Михайла Титова (Мультика). Затриманим інкримінували викрадення людей, торгівлю зброєю та наркотиками, а також участь у корупційних схемах із високопосадовцями з Миколаєва.
 
Усі фігуранти резонансної справи  сім місяців перебували в Маріупольському СІЗО (Донецька область) та чекали на початок суду 30 березня 2018 року.
 
Однак у ніч на 17 березня миколаївська прокуратура, порушуючи рішення Маріупольського суду, потайки перевезла Михайла Титова та Дмитра Леонова з Маріуполя до Миколаєва нібито для проведення додаткових слідчих дій. Буквально через пару днів після цього Леонов був знайдений мертвим у своїй камері...
 
На даний час поліція порушила кримінальну справу за фактом смерті Леонова за статтею 115 КК України («Умисне вбивство»).
 
Адвокати померлого підприємця з Миколаєва пообіцяли, що зроблять усе можливе для того, щоб призначене на 30 березня судове засідання у Маріуполі відбулося, незважаючи на факт загибелi важливого свідка.
 
На їхню думку, причиною смерті Дмитра Леонова стало бажання прокурорів приховати відсутність фактичних доказів провини незаконно затриманих фігурантів «справи Титова».