Збірна України не зуміла обіграти Саудівську Аравію у першому матчі 2018-го року

27.03.2018
Збірна України не зуміла обіграти Саудівську Аравію у першому матчі 2018-го року

Українці лише одного разу відзначились у воротах Саудівської Аравії. (Фото з сайта bigmir.net.)

Продовживши у листопаді контракт із ФФУ, наставник збірної Андрій Шевченко пообіцяв: «Участь на Євро-2020 гарантую».
 
 
Аби не бути голослівним, тренер «синьо-жовтих» вирішив розпочати підготовку до відбору з товариських матчів.
 
 
Утім старт футбольного року для української команди вийшов не надто впевненим.
 
 
Перший суперник нашої збірної — Саудівська Аравія — попри невисокий рейтинг ФІФА, може похвалитися статусом учасника ЧС-2018, якого немає в українців.
 
Так, рівень відбору в Європі значно вищий, ніж в Азії, але саудити показали, що вийшли на «мундіаль» не просто так. 
 
Зрівнявши рахунок у першому таймі, «зелені», по суті, використали перший же голевий шанс у матчі і дали нашій збірній своєрідний урок, як варто ефективно використовувати свої моменти.
 
Адже українці зусиллями Буяльського, Марлоса і Бєсєдіна могли забивати не раз, але влучний удар головою Артема Кравця так і залишився єдиним.
 
Проблеми з ефективністю відзначив і Шевченко: «На жаль, гра вийшла не зовсім вдалою для нас — і щодо змісту, і щодо результату.
 
Знову пропустили зі стандарту та не реалізували 5-6 моментів. Будемо над цим працювати».
 
І з Андрієм Миколайовичем можна погодитися — українці у протистоянні з далеко не найсильнішою командою знову не показали змістовної гри.
 
Так, це — товариський матч, перший за чотири місяці, але де ж, як не у спарингах показувати потенціал перед офіційними стартами?
 
Особливо зважаючи на обіцянку пробитись на Євро-2020.
 
Можливо, українцям варто спробувати організувати матч із серйознішим суперником — може, тоді у нашої збірної буде більше мотивації?
 
У зустрічах iз грандами не завжди вдається показати позитивний результат, але поєдинки з іменитими суперниками викликають значно менше запитань у вболівальників.
 
Сподіваємось, що в матчах з Японією (у вівторок) та Італією (восени) «синьо-жовті» продемонструють якісний футбол, бо суперники по Лізі Націй — Чехія і Словаччина — далеко не останні в Європі збірні.
 
Перед поєдинком тренер обіцяв перевірити молодь — і випустив у старті дебютанта Луніна, Матвієнка та Циганкова, який мав шанс проявити себе на фланзі Ярмоленка.
 
Знайшлося місце в основі й досвідченому Хачеріді, який останнім часом не має ігрової практики у «Динамо». 
 
Чи не найкраще себе проявив саме Лунін, який кілька разів рятував «синьо-жовтих» від голів.
 
Успішний дебют наймолодшого голкіпера в історії збірної позначився і на його трансферних справах — за чутками, 19-річним голкіпером цікавляться топ-клуби Європи, серед яких — «Ювентус», «Інтер», «Ліверпуль» та «Челсі». 
 

ТАБЛО

Товариський матч. Україна — Саудівська Аравія — 1:1 (Кравець, 32 — Аль Муваллад, 38; У: Лунін, Хачеріді (Ордець, 68), Ракицький, Матвієнко (Соболь, 65), Степаненко (Буяльський,46), Циганков (Ротань, 46), Зінченко (Маліновський, 65), Марлос (Бєсєдін, 85), Караваєв, Коноплянка, Кравець).