Перші в Україні: на Черкащині відкривають бізнес-школу

09.02.2018
На Черкащині стартував унікальний проект: розпочато набір до Школи малого та середнього підприємництва.
 
Про це «Україні молодій» повідомили в обласній адміністрації. За словами голови ОДА Юрія Ткаченка, якісна бізнес-освіта є для області одним із пріоритетів Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва до 2020 року і Черкащина вибудовує свою політику в цій сфері, використовуючи європейські практики.
 
«У Черкасах, як і в більшості обласних центрів, якісної бізнес-освіти немає. Нашу команду це не влаштовує, тому ми й запускаємо першу Школу малого та середнього підприємництва. У такому форматі робимо це першими в Україні, з перевіреними партнерами, з командою професійних викладачів, аби кардинально змінити підприємницьке середовище — сформувати ту «екосистему», в якій створюватимуться нові бізнеси та суттєво зростатимуть ті, що вже існують», — наголошує Юрій Ткаченко.
 
І додає, кожен підприємець, який розвиває своє підприємство від малого до середнього, створює десятки та сотні нових робочих місць. І завдання влади — щоби таких підприємців було більше.
 
До речі, це спільний проект обласної державної адміністарції, Агенції регіонального розвитку та Фонду Василя Хмельницького K.Fund.
 
Водночас, уточнює голова Черкаської ОДА, ми розуміємо, що в місцевого малого бізнесу недостаньо можливості оплачувати вартісні курси та витрачати на це багато часу.
 
Тому основні витрати, принаймні на початку цього проекту, черкаська влада бере на себе і потрібні на це кошти вже спрямовані з обласного бюджету. 
 
Наразі планується, що таких шкіл, а новостворена розрахована на 30 слухачів, створюватимуть на Черкащині по кілька щороку. 
 
У Черкаській облдержадміністрації кажуть, що програма навчання у Школі малого та середнього підприємництва передбачає десятиденний інтенсивний курс з основних напрямів організації бізнесу та підприємницької діяльності, після три тижні слухачі працюватимуть над бізнес-планами, отримуючи консультативну підтримку викладачів, і далі захищатимуть свої проекти.
 
До кінця лютого триватиме прийом заявок від слухачів, а навчання розпочнеться з 19 березня.
 
«Закликаю підприємців, і початківців, і людей з досвідом, подавати заявки та проходити співбесіди», — каже голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.