Щорічний фестиваль ШеFest у Моринцях цього року пройде 18-19 серпня

09.02.2018
Щорічний фестиваль ШеFest у Моринцях цього року пройде 18-19 серпня

У Моринці на ШеFest з’їжджається багато молоді. (Фото надане організаторами.)

Організатори щорічного фестивалю Тараса Шевченка ШеFest визначилися з датами проведення п’ятого всеукраїнського мистецько-молодіжного зібрання, зорганізованого навколо постаті генія Кобзаря. Збирати наплічники цього разу слід на 18-19 серпня.
 
Місце збору традиційне — Моринці Звенигородського району Черкаської області, на батьківщині Тараса Шевченка. Кожен бажаючий зможе стати його земляком на два дні, оселившись у наметовому містечку чи у місцевих жителів.
 
«І возвеличимо на диво// І розум наш, і наш язик...» — ця цитата цього року буде головною на фестивалі, лозунг якого тепер «Талант бути вільним».
 
Від початку і донині організатори прагнуть зробити так, щоби Тарас Григорович був завжди модний і актуальний, так само, як і його творчість.
 
На фестивалі кожен зможе побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, а бунтаря, неформала своєї епохи — українського, сучасного, близького та зрозумілого кожному.
 
Нагадаємо, перший ШеFest відбувся у серпні 2014 року і був приурочений до 200-річчя Тараса Шевченка за підтримки Мінкультури.
 
Останні роки проходить за сприяння Моринської сільської ради, Черкаської обласної державної адміністрації та Міністерства молоді та спорту України.