Прокуратура завершила розслідування резонансної ДТП у Харкові

07.02.2018
Прокуратура завершила розслідування резонансної ДТП, що сталася на вулиці Сумській у жовтні минулого року, й передала справу «Зайцевої — Дронова» до Київського районного суду Харкова.
 
«Відповідно до автоматизованої системи документообігу суду КП «Д-3», — повідомили днями у цьому відомстві, — обвинувальний акт розподілено на суддю Попрас В. О.».
 
Коли саме відбудеться перше слухання, наразі невідомо.
 
Обом фігурантам інкримінують статтю 286 — порушення Правил дорожнього руху, в результаті чого загинуло кілька людей.
 
Передбачений нею максимальний термін покарання сягає 10 років.
 
Оскільки адвокати Олени Зайцевої домоглися зміни статусу для другого учасника ДТП (той спочатку проходив у справі як свідок), інтрига щодо кінцевого вердикту зберігається й досі. 
 
Судді Віктору Попрасу нелегко визначити  ступінь вини кожного учасника аварії. Адже захист Олени звинувачує в усьому Геннадія Дронова, який, за їхньою версією, рушив на жовте світло.
 
А його адвокат спростовує це твер­дження, запевняючи, що водій Touareg Правил дорожнього руху не порушував, тому вину на себе повинна взяти саме Зайцева. 
 
Наразі фігуранти справи перебувають під вартою без права виходу під заставу, але термін дії цього рішення скоро збігає. У вівторок, 6 лютого, провели підготовче судове засідання.
 
 Нагадаємо, «Лексус» 22-річної Зайцевої після зіткнення із «Фольксвагеном» 49-річного Дронова вилетів на тротуар та збив одинадцятьох людей.
 
До речі, Харків, за версією порталу «Слово і діло», нині посідає третє місце в Україні за кількістю скоєних аварій. Попереду лише столиця та Одеса.
 
Водночас саме трагедія на харківській Сумській визнана найрезонанснiшою ДТП минулого року.