На китайському телебаченні заборонили реп, хіп-хоп та акторів із татуюванням

07.02.2018
Якщо раніше нашим вихованням займалися дідусі-бабусі, то останнім часом цю роль на себе в усьому світі переймає телебачення.
 
А батьки намагаються різними способами контролювати цей процес.
 
І не лише батьки в родині, а й «батьки нації». Так, у Китаї серйозно взялися за цю справу і заборонили запрошувати на телебачення зірок, які «морально і духовно відійшли від комуністичної партії і чиї моральні якості не надто високі».
 
Зокрема, під санкції потрапляють представники репу та хіп-хопу, які в Китаї набувають особливої популярності серед молоді, а також артисти з татуюванням, «вульгарні», «з низьким ідеологічним рівнем», «із заплямованою репутацією» та «проблемами з мораллю».
 
Таке рішення прийняло Державне управління у справах преси, публікацій, радіо, кіно та телебачення КНР.
 
Воно також заборонило демонструвати на телебаченні субкультури (представників неформальних рухів) та декадентську культуру як деморалізуючу.
 
Першими «жертвами» цього рішення стали популярні в Китаї репери GAI та PG One: першого без пояснень відсторонили від участі в телеконкурсі Singer та вилучили з інтернету його записи, а іншого змусили вибачитися після того, як в одній з його пісень «комісія з питань моралі» побачила пропаганду наркотиків та образу жінкам.
 
До речі, з інтернетом у Китаї теж не надто розгуляєшся. За останні три роки тут під егідою боротьби з поширенням насильства та порнографії було заблоковано понад 13 тисяч сайтів.
 
Щоб «обліко моралє», не дай бог, не зіпсувалося.