Вийшов кінотрейлер «Міністерства неджентльменської війни» – новинки Ґая Річі

14:16, 06.02.2024
Вийшов кінотрейлер «Міністерства неджентльменської війни» – новинки Ґая Річі

В основі сюжету лежить операція британського спецпідрозділу, проведена 1942 року біля берегів Африки.

Коли вийде «Міністерство неджентльменської війни»: опубліковано трейлер нової кінострічки Ґая Річі. Генрі Кавілл має виконувати секретні спецзавдання Черчилля.

 

«Міністерство неджентльменської війни»: оголошено про вихід комедійного бойовика на екрани

 

Любителі гарного кіно з нетерпінням чекають на швидкий вихід на екрани чергового фільму Ґая Річі. На цей раз культовий британський кінорежисер повернувся до давно апробованого жанру комедійного бойовика. Щоправда, є нюанс — замість кримінальних розбірок перед глядачем розгортається панорама світової війни.

 

Втім, головними героями є співробітники спецслужб, а до цієї тематики Річі також звертався. Причому в «Агентах U.N.C.L.E.» роль спецагента виконував Генрі Кавіл, заявлений головною зіркою і в «Міністерстві».

 

Надії численних шанувальників Річі днями частково винагороджені. Про вихід фільму на екрани повідомили новини на сайті МЕТА. Офіційний трейлер фільму нещодавно оприлюднений на сервісі Youtube. Практично одразу з’явилася версія ролика з українським дубляжем. Тож найзапекліші фанати британського режисера вже змогли оцінити обрані кадри нової стрічки.

 

Судячи з ролика, на глядачів чекає розважальний фільм із масою пригод, приправлених солідною дещицею гумору. Причому деякі жарти виконані у суто британському стилі.

 

Про що фільм

 

Хоча жанр картини світові новини кіно анонсують як комедійний бойовик, у трейлері зазначено, що сценарій ґрунтується на реальних подіях. Це відповідає дійсності, принаймні частково.

 

В основі сюжету лежить операція британського спецпідрозділу, проведена 1942 року біля берегів Африки. Коммандос висадилися на острові, що належить Іспанії, і просто «відвели» звідти кілька італійських і німецьких транспортних суден.

 

Задум операції був у протидії підводному флоту Рейху. Німецькі субмарини серйозно порушували торгову логістику Британії та її союзників у Атлантиці. Як стало відомо англійській розвідці, постачання та обслуговування підводних човнів здійснювалося в африканських річках.

 

Після своїх корсарських рейдів німецькі моряки заходили у широкі гирла континенту, де було влаштовано бази. Операція британського спецпідрозділу порушила постачання субмарин, що значно полегшило дії торговельного флоту союзників.

 

Так що крім суто розважального та комедійного антуражу в кінострічці є досить серйозна історична основа.

 

Як створювався фільм

 

У 2014 році вийшла книга відомого британського письменника, документаліста та кінопродюсера Дем’єна Льюїса «Секретні воїни Черчилля». Робота була присвячена діям британської військової спецслужби Управління Спецоперацій (УСО). Через рік студія «Парамаунт» набула прав екранізації.

 

Процес створення фільму був остаточно запущений у 2021 році. До рук призначеного режисером Річі потрапила вже друга версія сценарію. Проте Ґай не заспокоївся та написав третю.

 

Головним продюсером кінострічки став Джеррі Брукхаймер. На ключові ролі запросили мексиканку Ейсу Гонсалес, зіркового Генрі Кавілла та кількох менш відомих акторів, які неодноразово раніше співпрацювали з Річі.

 

Цікаво, що парочка провідних акторів знялася і в наступному фільмі Ґая, вихід якого також очікується найближчими місяцями. А Фрідберг з Аткінсоном виступають співпродюсерами Річі вже у третій стрічці поспіль (починаючи з «Перекладача»).

 

Зйомки «Міністерства» стартували у лютому 2023 року, у турецькій Анталії. Вихід фільму на кіноекрани очікується 19 квітня.