У Тернополі відповіли на польський закон про «бандерівську ідеологію»

06.02.2018
На останній сесії Тернопільської міської ради, що відбулася минулої п’ятниці, з ініціативи міського голови Сергія Надала було прийнято рішення у відповідь на ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди «бандерівської ідеології». 
 
Як повідомила прес-служба міськради, відтепер у Тернополі під час усіх урочистих та святкових заходів на державних будівлях та комунальних установах одночасно з державним синьо-жовтим прапором обов’язково підніматимуть iще й червоно-чорний.
 
Як відомо, стяг у таких кольорах вважається символом організації українських націоналістів та Української повстанської армії зокрема.
 
Водночас міський голова зазначив, що, попри ухвалення скандального закону, обласний центр продовжуватиме, як і раніше, розвивати партнерські стосунки з Польщею.
 
Тим паче що сім польських міст на даний момент є офіційними містами-побратимами Тернополя. 
 
«Тісно співпрацюють між собою освітні, лікувальні, спортивні та культурні заклади наших міст. Саме завдяки спільним проектам ми демонструємо дружбу між нашими країнами та містами. Своїм же рішенням ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати сторінки нашої героїчної історії. І ще раз офіційно підтверджуємо на міському рівні пошану до наших Героїв і їхнiй внесок у боротьбу за Незалежність України», — сказав Сергій Надал.