Олександра Хижняка у Сочі оголосили кращим боксером-аматором 2017 року

06.02.2018
Олександра Хижняка у Сочі оголосили кращим боксером-аматором 2017 року

Олександр Усик (ліворуч) уже встиг провести дуель поглядів зі своїм суперником по фіналу WBSS — росіянином Маратом Гассієвим.

Після того як представники славної аматорської збірної України зразка Олімпіади-2012 стали на професіональний шлях, на Олімпіаді-2016 в Ріо вітчизняна олімпійська команда виглядала немов бідний родич — скромне представництво та відсутність медалей.
 
Водночас новий олімпійський цикл українська чоловіча збірна розпочала з обнадійливими перспективами.
 
І нехай на світовій арені голосно заявити про себе вдалося лише одному нашому бійцеві, здобутки Олександра Хижняка дають підстави прогнозувати цьому 22-річному боксеру з Полтавщини яскраве майбутнє.
 
Вигравши в 2017-му домашній чемпіонат Європи, а згодом i ставши чемпіоном світу, Хижняк у пiдсумку отримав від Міжнародної асоціації аматорського боксу звання найкращого боксера року.
 
Нагороду Олександру вручили на міжнародному боксерському форумі, що проходив у Сочі.
 
А традиційну для подібних урочистостей промову полтавчанин виголосив українською, чим, без сумніву, здивував господарів-росіян.
 
«Надзвичайно приємно бути на цьому форумі серед кращих боксерів світу. Дуже приємно представляти саме свою країну не лише в цьому залі, а й на рингах у всьому світі. Хотілося б подякувати своєму батьку і тренеру Олександру Хижняку за підтримку і допомогу, Міжнародній асоціації та загалом усім, хто вважає мене гідним номінації кращого боксера року», — заявив Хижняк-молодший.
 
У столиці XXII зимових Ігор талановитий український боксер наголосив, що, отримавши від АІБА такий потужний стимул, зi ще більшою мотивацією працюватиме заради підкорення нових вершин.
 
«Моя мета — олімпійська нагорода, тож зроблю все максимально можливе, аби якнайкраще підготуватися до ліцензійного чемпіонату світу-2019 та отримати перепустку на Олімпіаду в Токіо», — так виглядають най­ближчі плани найуспішнiшого наразі українського боксера-аматора, кар’єру котрого нині порівнюють зi шляхом Олександра Усика, кращого за версією АІБА боксера 2011 року.
 
Сьогодні ж Усик — чемпіон світу за версіями WBC та WBO у першій важкій вазі, а також рекордсмен за швидкістю об’єднання чемпіонських поясів у важкому дивізіоні.
 
Перемігши в своєму 14-му бою на профі-ринзі, котрий, нагадаємо, був півфіналом WBSS, латвійця Брієдіса, він випередив у цьому контексті легендарного Евандера Холіфілда.
 
При цьому вже після наступного поєдинку в активі Усика може стати одразу п’ять престижних боксерських відзнак — 11 травня у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії Усик та росіянин Мурат Гассієв, який у другому півфіналі WBSS минулого уїк-енду в 12-му раунді нокаутував кубинця Юніера Дортікоса, розіграють титули WBC, WBO, IBF, WBA та пояс авторитетного боксерського журналу — The Ring.
 
«Це буде фантастичний бій», — заявив Усик, який уважно стежив за півфінальним  боєм свого майбутнього опонента.
 
Планується, що їхня дуель відбудеться в Саудівській Аравії, проте росіяни дуже хочуть провести на своїй території об’єднавчий фінал.