Соратників Саакашвілі депортували до Грузії поромом

21.11.2017
За один день з України видворили вісьмох громадян Грузії, яких уже вивезли до міста Поті поромом.
 
Співробітники СБУ пояснили такий крок тим, що діяльність цих людей суперечила національній безпеці України. Нахвамдіс, як кажуть грузини на прощання.
 
«Трьом журналістам одягли мішки на голову, закували у наручники та запхали в машину, — так емоційно описав події Мiхеїл Саакашавілі. — А ось за Тамазом Шашвіашвілі прийшли просто додому та заарештували його. В Україні він представляє провідну грузинську телекомпанію Руставі-2».
 
«До моєї квартири увірвалося близько 15 осіб, які почали бити мене, потім зв’язали руки скотчем та заклеїли очі, — розповідає Тамаз Шашвіашвілі. — Після побиття мене помістили в багажник «легковика» та відвезли до аеропорту. Вже там тривали приниження та побиття, після чого я насильницьким шляхом був переведений на борт вертольота. Далі ми, найімовірніше, прилетіли до Одеси, бо мене відправили на територію Грузії з порту Іллічівськ».
 
Тамаз Шашвіашвілі розповів, що, за його інформацією, співробітники СБУ вислали з країни більше 10 чоловік, які разом із ним прибули до Грузії на поромі.
 
По дорозі він устиг з’ясувати, що раніше всі вони проживали в таких українських містах, як Вінниця, Івано-Франківськ i Київ. Депортованих перевозили під конвоєм iз 20 спецназівців.
 
Також вислали з України всіх охоронців Саакашвілі та його особистого водія.
 
Ще один висланий iз нашої країни громадянин Грузії Вано Надирадзе воював у зоні АТО та був засновником наметового містечка під стінами Верховної Ради України. 
 
Шашвіашвілі опублікував у вільному доступі лист, завірений Міністерством інформаційної політики України за тиждень до нападу.
 
Цей документ підтверджує його право на постійне проживання журналіста в Україні.
 
Натомість співробітники Державної міграційної служби України заявляють про те, що достроково відмінили дозвіл на тимчасове перебування в країні для журналістів iз Грузії.
 
Співробітники посольства Грузії в Україні розповсюдили заяву у зв’язку з депортацією своїх громадян з України.
 
У дипломатичному представництві повідомили, що мають усю інформацію щодо подій, що відбуваються, та постійно комунікують iз цих питань зі співробітниками МЗС України та іншими профільними відомствами.
 
У прес-службі Національної поліції України заявили про те, що нібито серед виселених з України громадян Грузії є кримінальні авторитети.
 
В опублікованому прес-релізі йдеться про те, що з країни депортували чотирьох бандитів, причетних до вимагань, викрадення транспорту та квартирних крадіжок.