Депутати через суд вимагають від Гройсмана призначити міністра охорони здоров’я

11.10.2017
Народні депутати Андрій Деркач, Юрій Одарченко та Валерій Дубіль подали до суду на Прем’єра Володимира Гройсмана з вимогою негайно призначити кандидата на посаду міністра охорони здоров’я.
 
Як пояснив на своїй сторінці у «Фейс­буці» нардеп Андрій Деркач, за півтора року роботи Гройсмана в Кабміні він так і не призначив міністра охорони здоров’я.
 
«За цей час Прем’єр не зробив жодної спроби призначити легітимного міністра. Підкреслюю, жодної. Судячи з усього, Гройсман — першовідкривач формули, як призначити на одну з ключових посад у державі людину і не погоджувати її з Верховною Радою», — обурюється пан Деркач, нагадуючи про те, що МОЗ фактично керує виконувач обов’язків міністра Уляна Супрун. 
 
Мовляв, «найважливішу галузь, що стосується життя і здоров’я українців, віддано на відкуп людині з невизначеним статусом — в.о. міністра».
 
При цьому позивачі критикують медичну реформу, проведену урядом і керівництвом МОЗ. 
 
«Тому ми вимагаємо у суду визнати протиправною бездіяльність Прем’єра і зобов’язати його негайно внести до Верховної Ради подання на призначення міністра охорони здоров’я України», — підсумував Деркач.