Край, який надихав своєю кухнею класиків: топ смачних рецептів із Полтавщини
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
Грибна зупка з вушками. (Фото Люби БІРІНОЇ.)
Свіжі гриби все ще тішать нас своїми лісовими ароматами і кличуть до лісу. Хто бажав — уже насушив собі і наконсервував грибів, тепер можна і грибну «дієту» собі влаштувати.
Дуже смачна «дієта» — гриби корисні, поживні і малокалорійні. Хоча, щиро кажучи, де-де, а з грибами слово «дієта» не сумісне: занадто смачні лісові делікатеси, щоб їх обмежувати рамками дієт.
Уже краще говорити про грибну фієсту — в значенні соковитих емоцій і неповторних вражень.
Емоції і враження гарантує нам уже знайома і шанована нами кулінарна майстриня Люба Біріна — її грибні зупки також на всі смаки і вподобання.
«Можна готувати з печериць, свіжих грибів або сушених. Буде різний час варіння (а у випадку сухих — промити, замочити на ніч у воді й на цій же воді готувати суп)» — запевняє пані Люба і пропонує чотири різні смачні зупки, яких об’єднують грибочки.
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду...» — цей вірш знайомий кожному українцю змалечку, більшість вважає його народним, інші приписують його авторство Олені Пчілці — матері нашої славної Лесі Українки, а насправді його написав царський генерал Володимир Александров. >>
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>