Спринтерські заїзди і «Караоке на майдані»: як дніпряни відсвяткували день міста

12.09.2017
Спринтерські заїзди і «Караоке на майдані»: як дніпряни відсвяткували день міста

Минулих вихідних Дніпро вперше відзначав День міста зі своєю новою назвою, що повністю співпадає з назвою річки, на обох берегах якої і розташований обласний центр.
 
 
Цього разу святкові заходи вразили своєю грандіозністю і розмахом.
 
 
Адже чимало з них могли претендувати на те, щоб їх називати «дотепер небачене». 
 
 
Дніпряни змогли по­співати у вже легендарному «Караоке на майдані», звісно ж, із його незмінним ведучим Ігорем Кондратюком, скуштувати страви вітчизняної кухні з різних регіонів нашої держави, приєднатися до першої в Україні масштабної, за участі понад 7 тисяч осіб, ходи в різних костюмах і побачити реконструкцію історичних подій на території колишнього козацького містечка Стара Самара. 
 
Група «Табула Раса» стала хедлайнером фестивалю Dnipro-Rock-2017, а на етнічному «Самар-Дніпро-Фесті» виступила поп-рок-группа «Антитіла».
 
На головній сцені міста, встановленій спеціально для свята, співали Alekceev, а також Verka Serduchka & band, для колективу якої виступ у Дніпрі був першим після понад двох з половиною років творчої паузи.
 
На майданчику біля українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка співали зірки диско Arabesque.
 
Просто в центрі міста відбулася «Битва хорів», у якій взяли участь 11 співочих колективів з різних міст України.
 
Вінцем її стала композиція «Дитинко, це Дніпро», яку після прем’єри у 2014 році стали називати неофіційним гімном міста. Хористи виконали її відразу на 400 голосів.
 
У День міста також відбувся відкритий кубок з дрег-рейсінгу Drag bitva-2017, близько 70 учасників якого з усієї України наввипередки подолали майже півкілометрову трасу.
 
Родзинкою ж тут стали спринтерські заїзди — ексклюзивні гонки машин марки Порше. Елітні автомобілі змагалися на швидкість уперше в історії українського дрег-рейсінгу.