Людям потрібні не подачки у вигляді субсидій, а робота та зарплата — Ляшко

08.08.2017
Людям потрібні не подачки у вигляді субсидій, а робота та зарплата — Ляшко

Олег Ляшко переконаний: коли в людей буде робота і зарплата, субсидії їм не знадобляться.

Україна на порозі нового Тарифного майдану, причина якого — відсутність державної політики розвитку вугільної галузі.
 
На цьому наголошує Олег Ляшко. «Я наведу ціни, за якими в нас закуповують вугілля.
 
ПАР — 97 дол./т, США — 113 дол./т, Австралія — 100 дол./т, В’єтнам — 117 дол./т.
 
А українське вугілля закуповують за ціною 89 дол./т! У нас сьогодні дефіцит не лише антрацитового вугілля марки «А» — через бездарну політику влади у нас уже дефіцит газового вугілля, яке ми також скоро з-за кордону возитимемо. І все це ляже в тарифи, бо вугілля використовують для виробництва електроенергії», — зазначив Ляшко.
 
Політик обурився, що влада доводить українські шахти до банкрутства, натомість дає роботу закордонним шахтарям.
 
«На розвиток власної вугільної галузі з держбюджету цього року виділено 2,5 млрд. грн., а за імпортне вугілля ми вже заплатили 4 млрд. грн. Наші шахти закривають, а ми мільярди витрачаємо на дороге імпортне вугілля», — обурився головний радикал.
 
Водночас Ляшко не лише критикує дії влади, а й пропонує свою стратегію розвитку вугільної галузі.
 
«Ми вимагаємо запровадження державної програми переоснащення 11 блоків ТЕС з антрацитового на газове вугілля, яке в нас є, плюс прийняття державної програми розвитку вуглевидобувної галузі й вкладення інвестицій у видобуток власного вугілля. Бо зараз ми витрачаємо мільярди на виконання програми Трампа, створюємо робочі місця для американців, а наші шахтарі без роботи сидять. Із такою політикою держави в нас не буде ні Нововолинського басейну, ні Дніпровського, ні Львівського», — зазначив Ляшко.
 
Політик додав, що РПЛ відстоює національні інтереси не лише у вугільній, а й в інших галузях. «Нещодавно Президент таки підписав наш закон про підвищення мита на вивіз метабрухту. Щоб бути сильними, треба продукцію вивозити, а не метабрухт і ліс-кругляк. Тоді будуть робочі місця, валютний баланс, стабільність гривні, стабільність цін», — наголосив Ляшко.
 
Він також зазначив, що політика Радикальної партії принципово відрізняється від політики влади.
 
«Зверніть увагу, Порошенко говорить, що найважливіше — це субсидії. Це повна дурня. Я кажу, що найважливіше — це достойні зарплати для українців. Коли в них будуть гроші, їм ніякі субсидії не треба будуть. А влада довела людей до ручки, перетворила на жебраків, а тепер подачки дає.  До того ж гроші на субсидії йдуть не в кишені простих людей, а в кишені олігархів — власників теплокомуненерго. На ті субсидії з бюджету виділили 60 млрд. грн., а на заходи з енергомодернізації — менше мільярда. Субсидії — це вічна бідність i жебрацтво», — зазначив Ляшко.
 
Він додав, що добиватиметься реалізації антикризового плану розвитку економіки, розробленого його командою.