На фестивалі в Естонії помер соліст гурту Ivan Blues & Friends Іван Денисенко

08.08.2017
На фестивалі в Естонії помер соліст гурту Ivan Blues & Friends Іван Денисенко

Іван Денисенко. (Фото з мережi «Фейсбук».)

На фестивалі «Серпневий блюз» в естонському місті Хаапсалу помер соліст гурту Ivan Blues & Friends Іван Денисенко, який страждав на рідкісну хворобу.
 
Музиканту різко стало погано після виступу, життя врятувати йому не вдалося.
 
«Іван встиг дограти сет, після чого йому стало погано. На місце викликали швидку, медики робили масаж серця кілька десятків хвилин», — розповів організатор фестивалю Індрек Дітманн журналістам.
 
Іван Денисенко страждав на акромегалію. Це захворювання пов’язане з порушенням функції передньої долі гіпофіза, яке супроводжується збільшенням кісток, стоп, черепа, особливо його лицьової частини.
 
Хвороба виникає зазвичай після завершення росту організму і триває багато років. Причиною захворювання в музиканта стала доброякісна пухлина мозку.
 
Народився Іван на Київщині, у Василькові, де його дід, відомий майстер художньої кераміки Михайло Денисенко, був головним художником Васильківського майолікового заводу.
 
Від діда Іван успадкував талант до малювання, змалечку створював цікаві малюнки. Зі шкільних років слухав  Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Stevie Ray Vaughan,  почав грати на гітарі. 
 
Музичний шлях Івана почався паралельно з вивченням мистецтва в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури.
 
Там відразу  оцінили його глибокий бас і запросили співати у відому народну хорову капелу «Золоті ворота».
 
Там Іван потоваришував із людьми, які захоплювалися блюзом і з якими він пізніше створив музичний гурт.
 
Гурт Ivan Blues & Friends 13 липня на своєму сайті анонсував вихід нового «живого» альбому Live in Slavutich 2017.