Руслан Зейтуллаєв «відзначив» вирок Верховного суду РФ третім безстроковим голодуванням

01.08.2017
Руслан Зейтуллаєв «відзначив» вирок Верховного суду РФ третім безстроковим голодуванням

Руслан Зейтуллаєв. (Фото з сайта censor.net.ua.)

Суворий вердикт окупаційної влади (15 років позбавлення волі у відповідь на апеляційну скаргу адвоката Еміля Курбедінова) український політв’язень «відзначив» третім безстроковим голодуванням.
 
— Правосуддя Росії демонструє відверте порушення закону та грубе нехтування нормами європейської конвенції з прав людини, — заявив правозахисник Еміль Курбедінов. — Ухвалюючи жорстоке рішення, судді керувалися чим завгодно, тільки не законом. Я вже підготував позовну заяву до Європейського суду з прав людини, бо надії знайти справедливість у маріонеток Кремля ми більше не маємо.
 
Адвокат Руслана Зейтулаєва заявив, що прокуратура Росії просила дати його підзахисному 17 років, а захист наполягав на виправданні Руслана.
 
Однак відповіддю на справедливу скаргу стало посилення й без того неправомірного покарання.
 
Нагадаємо, 33-річний батько трьох дочок Руслан Зейтулаєв був засуджений Північно-Кавказьким окружним військовим судом у місті Ростов-на-Дону за приналежність до організації «Хізб ут-Тахрір».
 
— Руслан як представник кримськотатарського народу просто страждає за свою віру, — впевнений голова забороненої в окупованому Криму організації Меджліс Рефат Чубаров. — Справа проти нього сфабрикована нелюдською владою Росії та має на меті залякати всіх, хто противиться режиму агресора.
 
Представники МЗС України рішуче засудили несправедливий вирок для Руслана Зейтулаєва та заявили про те, що його разом  із іншими громадянами України незаконно утримують на території Росії.
 
Кращі правозахисники опублікували свій звіт про порушення прав людей у Криму з тим, щоб посилити політичний та дипломатичний тиск світової громадськості на Російську Федерацію.
 
Кримська правозахисна група подала черговий моніторинговий огляд про порушення прав людини в окупованому Росією українському Криму.
 
У цьому звіті детально описується, як розправлялися з патріотами України на анексованому півострові.
 
Серед політичних в’язнів совісті названо такі яскраві особистості, як Ільмі Умеров, Сулейман Кадиров, Володимир Балух i багато інших.
 
Правозахисникам також удалося встановити, що понад 30 мешканців Криму було у примусовому порядку відправлено для проходження військової повинності на територію Російської Федерації.
 
Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко анонсувала скайп-конференцію в Мінському форматі.
 
На ній обговорюватимуться долі політичних в’язнів України, а також можливість повернення на Батьківщину заручників, захоплених терористами на окупованих територіях.
 
— У нас є дані про те, що бойо­вики катують людей перед розстрілом, а багатьох полонених тримають у нелюдських умовах, — заявила Ірина Геращенко. — Українська блогерка Людмила Сурженко перебувала у полоні терористів 16 днів, після звільнення жінка у важкому стані була доставлена до лікарні. Їй необхідна не тільки кваліфікована допомога медиків, а й підтримка психологів та близьких людей.
 
Із заявою про кричущі порушення прав людини на території тимчасово окупованих Росією територій (Крим та Донбас) віце-спікер Верховної Ради має намір звернутися до представників ОБСЄ. 
 
Тим часом у Польщі вийшла доповідь депутата Сейму Малгожати Госевської, в якій детально зафіксовані всі злочини, скоєні терористами на сході України за підтримки окупаційного режиму Кремля. 
 
Документ містить красномовні докази того, як пособники агресора катують та розстрілюють людей.
 
Уся інформація, зібрана правозахисниками України та країн Європи, ляже в основу позову нашої країни проти Російської Федерації в суді Гааги.